Pernix B1 – Trigon B1

Na het debacle van vorige week in Den Haag stond de derby tegen Pernix in de kille Sporthal De Zijl op het programma. De heenwedstrijd werd met 10-12 verloren dus kon het alle kanten op. De verwachting was een getergd en tot op het bot gemotiveerd Trigon dat in de voorbespreking op deze wedstrijd door assistent-assistent-coach Lisette en assistent-assistent-assistent-coach Saskia erop gewezen werd dat opgeven geen optie was en volop strijd en 200% inzet van een ieder geëist werd. Wat de “echte” coaches tot op heden nauwelijks voor elkaar kregen, kregen deze twee dames wel voor elkaar. Een uitstekende start aan Trigon-zijde met prima spel, een hoog tempo, mooi uitgespeelde kansen en dito combinaties. Dit resulteerde in een 0-5 voorsprong voordat het (altijd) irritant spelende Pernix haar eerste doelpunt, 9 minuten voor rust, scoorde. Na de 1-6 van Saskia was het Ilse die de ruststand bepaalde op 3-7. Het tweede deel van deze boeiende partij had Trigon veel meer moeite om tot scoren te komen dan in het eerste deel. Na de 4-8 van Tim was het Pernix dat dichterbij, op gelijke hoogte en zelfs op voorsprong kwam (10-8). Een ietwat gefrustreerde, maar prima spelende, Tim bracht nog even de spanning terug tot 10-9, maar de tijd was te kort en Pernix ging met een 11-9 overwinning aan de haal. Een puntje had zeker verdiend geweest, maar complimenten aan de ploeg met als beloning een hartverwarmend applaus van de nu wel volledig aanwezige aanhang van Trigon. Doelpunten van Tim (3), Fenna (2), (Ilse (2) en Saskia (2). Volgende wedstrijd is op 14 maart in De Cuyl in Oegstgeest waar Fiks B1 de opponent is.