Sporting Trigon bevestigt in Zeeland haar status.

Sporting Trigon heeft zaterdagavond in Middelburg bewezen een solide Overgangsklasser te zijn, een ploeg waarmee de top drie het lastig heeft. Swift, dat in de buitenlucht twee klassen hoger speelt, ondervond het in de thuishal weer. Het werd in De Sprong na een enerverende pot korfbal 23-23 met weer een zenuwslopende laatste minuut. Eerder in Leiden plaatste Jan Willem van der Gugten 7 tellen voor het einde de winnende (30-29) en ook nu kreeg Trigon met nog 13 seconden te gaan balbezit in de defensie, maar het kwam in de aanval niet verder dan een kansloze gooi naar de korf. Met de deling moesten beide teams vrede hebben, want in het energievretende duel wisselde de bovenliggende partij een aantal keren van naam. Swift, nog denkend aan het kampioenschap, startte overtuigend mede dankzij wat makkelijk gegeven strafworpen. (7-2). De Leidenaren herstelden zich langzaam maar ook zeker want via 7-4 en 10-5 had de formatie van coach Niek Duitscher twee minuten voor rust de tegenstander aardig in het zicht (12-11). De 2e helft begon met 14-11 en daarvan raakte Trigon niet in de war. De gasten bleven veel kracht in het zogenaamde terugverdedigen steken en mede daardoor kwam Sporting bij 15-16 voor het eerst aan de leiding. Swift kon in de wedstrijd blijven door de ontieglijk zuiver schietende Stephan de Boer (in totaal 11x) die er telkens in slaagde de voorsprongen van Trigon weg te werken. Hij deed dat bij 16-18 en 18-20. Tot 22-22 moesten Zeeuwen achter Trigon aan, dat de tegenstander echter een minuut voor tijd niettemin op voordeel zag komen (23-22). Van der Gugten redde in de tegenaanval het dik verdiende punt, al moest de met de bus meegereisde supportersschare in de laatste 50 seconden enkele keren de adem inhouden. Met 12 punten heeft Niek Duitscher zijn doel gehaald, al is definitieve handhaving met nu een vierde plek nog niet helemaal zeker.

Doelpunten: Jan Willem van der Gugten (7x), Jordy Smeele (5x), Danya Kling (4x), Marc Meulenbeld (3x), Mandy Bekooy, Rosanne Beekman, Pippa Jorissen en Ferry Janssen.