Na het “krokusreces” wordt komende weekeinde gestart met het laatste kwart wedstrijden van de zaalcompetitie. Voorafgaand even een babbeltje met Jordy Smeele, die bij de start van de zaalcompetitie toch wel verrassend weer beschikbaar was voor de 1e selectie. De eerste wedstrijd (tegen VEO uit) nog geschorst, maar daarna een vaste waarde. Nu 9 wedstrijden verder is de vraag of zijn rentree heeft gebracht wat hij en het team voor ogen hadden?

“Ik denk dat we als team heel tevreden mogen zijn met wat we tot nu toe hebben behaald. We zijn een lastige ploeg om tegen te spelen. We kunnen van iedereen winnen, maar helaas ook van iedereen verliezen. Het is heel belangrijk dat wij een team blijven en allemaal ervoor gaan. Zo zie je dat we tegen de bovenste teams hele goede wedstrijden kunnen spelen. We speelden om ons te handhaven maar we hebben het denk ik beter gedaan dan we van tevoren hebben gedacht.” 

Natuurlijk was het voor de 30-jarige Trigon speler wel even wennen na een paar jaar ballen in het vierde team: “Ik speel nu heel anders dan ik in het verleden deed. Ik speelde altijd meer vanuit het voorveld en nu meer van uit de steun. Vanuit daar probeer ik gewoon het team zoveel mogelijk te helpen.”

Smeele, die op het veld toch weer teruggaat naar het 4e achttal, beleeft op allebei de niveaus net zo veel lol aan het spelletje, maar wel met een duidelijk accent: “Ja het spelen op niveau geeft me zeker meer plezier in het spel. Het fanatisme om te willen winnen vind ik er mooi aan.” 

Op het veld zijn het ploeggenoten, maar in de zaal is Niek Duitscher toch echt zijn trainer/coach. Geen probleem voor Smeele, die ondanks zijn ruime ervaring in het spelen op overgangsklasse niveau toch nog dingen oppakt van de zienswijze van Duitscher. “Ik leer zeker van hem, want Niek is een geheel andere speler dan ik. Daardoor heeft hij zeker nog dingen waarmee ik mijn spel kan verbeteren.”

In het laatste duel in Middelburg maakte de combinatiefunctionaris net als zijn ploeggenoten aan zeer gedreven indruk met als resultaat het dik verdiende gelijke spel tegen de gedoodverfde kampioen. Trigon had een week ervoor nog meer verrast overigens met de winst op koploper KVS in Scheveningen. Smeele daarover: “Ik viel in Zeeland wel meer op, maar weet niet of het echt mijn beste wedstrijd was. Tegen Swift wisselden we meer af met wie in de steun stond waardoor ik mogelijk meer zichtbaar was.” 
 
Trigon staat stevig op de 4e plek in de ranglijst, ruim voor op de fatale plekken. Gelet op de positie een klas lager in de veldcompetitie zonder meer een aangename verassing voor de club, waarbij handhaven toch het doel was. “Ik wist wel dat we met dit team daartoe in staat waren. We doen het meestal heel goed tegen de bovenste. Het lijkt wel of we dan extra gemotiveerd zijn. Dit moeten we eigenlijk tegen alle ploegen opbrengen.” Om te beginnen zaterdag HKV/Ons Eibernest, dat nu op de play-out plek staat met Vriendenschaar en Valto nog in het vizier.

Smeele, binnenkort weer vader, is optimistisch over het restant van de competitie: “We moeten gewoon elke wedstrijd voor de overwinning gaan en kijken waar we terecht komen. Ik denk dat het belangrijk is om te blijven werken aan het spel en dat iedereen weet wat zijn taak is om zo met veel vertrouwen naar het veld te gaan.”

Sporting Trigon- HKV/Ons Eibernest wordt gespeeld in de Vijf Mei-Hal, begint om 15.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Andressen.

Trigon 2 speelt de derby tegen Pernix 4, waarvan het eerste duel gewonnen werd. Dit duel begint om 14.15 uur en wordt geleid door Jan Straathof.

Wim van Vliet