Geen punt voor Sporting Trigon.

Voor de goede orde en het eigen gevoel heeft Sporting Trigon nog een wedstrijdpunt nodig om definitief het predikaat “veilig” te krijgen. Tegen de nummer twee van onderaf gezien had de leidse ploeg de tegenstander waartegen dat puntje gehaald kon worden. Maar evenals de eerdere partij in Den Haag, waar destijds net in de laatste minuut gewonnen werd, bleek Eibernest geen gemakkelijke opponent. Hun onstuimige spel ligt Sporting al niet zo en als je dan zelf “collectief individueel fouten maakt” , aldus coach Niek Duitscher, is de 26-28 nederlaag deels verklaard. “Moedeloos” werd hij ervan zoals er in de eerste helft gespeeld werd. Qua eigen productie viel dat alleszins mee want er werd gepauzeerd met 15-16, maar het ging om de tegengoals. Sporting Trigon, dat startte met de allesbehalve fitte Jan Willem van der Gugten, had in de eerste minuten de voorsprongen (1-0 en 3-1). Maar na 4-3 nam de bezoekende club met een rijk verleden voortdurend de leiding en liep SPT achter de feiten aan. Daar maakten twee gemiste strafworpen deel van uit en die “geschiedenis” zou zich na de rust herhalen! Toch was de tussenscore (15-16) na 9-13 en 12-16 nog vol uitzicht op beter. En dat zat er in de strijdlustige tweede helft wel lang in, want de thuisclub slaagde er, met grandioze scores van Ferry Janssen,  bij 20-20 wel  in langszij te komen, maar  de logische “erover heen” bleef uit.  Met Boyd Ouwerkerk (sterke invalbeurt) voor de finaal leeg gespeelde van der Gugten werkte de thuisformatie in de spannende slotfase twee keer een achterstand van 2 punten ongedaan maar op 25-27 kwam er maar een half antwoord. Met een benutte vrije worp pakte HKV Ons Eibernest de winst, die het hard nodig heeft om de play outs te ontlopen. Als de Hagenaars één van de komende drie wedstrijden verliezen is Sporting Trigon ook volgend seizoen Overgangsklasser. Maar dat punt op eigen kracht halen smaakt beter.

De doelpunten kwamen van : Ferry Janssen (8x), Danya Kling, Mandy Bekooy en Marc Meulenbeld (allen 4x), Jordy Smeele (3x), Pippa Jorissen, Jan Willem van der Gugten en Boyd Ouwerkerk.