Het KNKV kon kennelijk ook niet wachten om weer te beginnen en dus starten “we” komend weekeinde gewoon aan de competitie op alle niveaus. Amper een week na de schoolvakanties in onze regio.

De eerste selectie van Trigon is de korfballoze periode goed doorgekomen volgens trainer/coach Niek Duitscher. De eerste selectie wel……

“Zodra het kon zijn we weer gestart met anderhalve meter korfbal”, wat dat ook moge zijn, al wist good-old Alfred al veel langer dat korfballen op anderhalve meter beter voor je gezondheid is. “Dus veel schieten en stabiliteitstrainingen. Dit hebben we tot eind juli vol gehouden”, verklaart Duitscher.

“We hebben een goede voorbereiding gehad. De ervaren spelers zijn fit en de jonge spelers zijn enorm gedreven en hebben duidelijke stappen gemaakt. We zijn klaar voor de competitie dus!”

En dat gebeurt wel met wat wijzigingen bij de speelsters. Danya Kling ontbreekt vanwege zwangerschap en dat scheelt wel een paar goals. Ook Philippa Jorissen ontbreekt vooralsnog vanwege studie in Amerika.

“De eerste 14 wedstrijden mag iedereen in beide teams spelen. Hiervan gaan we zeker gebruik maken. Ik hoop tactisch meer te kunnen wisselen”, vervolgt de trainer/coach, die Anneroos Schoeman (voormalig SKF) en Annika vd Bos (Meervogels) als nieuwe aanwinsten kan begroeten. 

Op 15 augustus jl. is met de daadwerkelijke voorbereiding gestart. “Met een training en een barbecue. Geen trainingsweekend door de omstandigheden dus, maar wel een zeer geslaagde dag!”, zegt Duitscher, zelf nog actief als speler van Trigon 5.

Die voorbereiding is volgens zijn zeggen erg goed verlopen. Er werd volop geoefend in de afgelopen weken: “Ja, tegen KZ/Danaïden, KVA, Korbis en Pernix. De meeste wedstrijden zijn gewonnen. Ik ben enorm tevreden over wat ik heb gezien in deze wedstrijden.” 

Of de selectie een rol van betekenis kan spelen in de komende veldcompetitie (eerste klasse voor 1 en res. 2e klasse voor 2 en 3) blijft een open vraag. Duitscher is duidelijk waar de prioriteiten liggen komende maanden: “Kampioen worden is altijd lastig, maar we gaan er wel voor natuurlijk en we moeten er staan in de zaal. Dat vind ik belangrijker.”

Onopzettelijk voetbal en met de bal steunen op de grond zijn geen strafbare feiten meer. Nieuw is nu voor alle niveaus dat de forceerder van een strafworp deze zelf moeten nemen, zoals in de League en bij basketball al gebruikelijk was.

Trigon begint in Westzaan tegen Roda. Plaats van handeling sportpark Westzaan, Torenstraat 6, Westzaan. De wedstrijd begint om 15.30 uur en staat onder leiding van Joke ter Veer-de Kok.

Het tweede speelt donderdag 10 september ’20 (20.30 uur) in Den Haag de competitie tegen het derde van Die Haghe.

Wim van Vliet