Sporting Trigon, in de veldcompetitie uitkomend in de eerste klasse, is het seizoen goed begonnen. In Westzaan bleek Roda vooral op eigen terrein een niet te onderschatten tegenstander, maar moest het uiteindelijk toch afleggen tegen de wilskracht van de ploeg van trainer/coach Niek Duitscher. Het werd 14-12 voor de Leidse ploeg en daarmee was Trigon de enige ploeg in de poule die een uitwedstrijd in winst omzette.

“We begonnen sterk aan de wedstrijd. Gaven nauwelijks kansen weg en creëerden zelf genoeg”, zegt Duitscher  Ferry Jansen liet de eerste goal noteren, gevolg door treffers van Mandy Bekooy, met 5 goals goed op dreef in dit duel.  Trigon bouwde die voorsprong uit tot 1-5, maar daarna verflauwde de scherpte in de afwerking. De coach daarover: “De afronding was helaas matig, waardoor we niet echt lekker konden uitlopen. Er sloop een onzekerheid in de ploeg waardoor er steeds statischer gespeeld werd. Dit kwam de aanval helemaal niet ten goede”.

Roda voelde dit en ging keihard knokken voor elke bal waardoor de Westzaankanters nog even langs zij kwamen (5-5) en zelfs een voorsprong van 2 punten namen. Halverwege leidde de thuisclub nog met de kleinste marge: 8-7.

De gelijkmaker van Janwillem vd Gugten direct na de hervatting bracht Trigon terug in de wedstrijd. Het bleef tot 10-10 gelijk opgaan, maar “gelukkig herpakten wij ons net op tijd”, zag ook Duitscher. In de eindfase werd het krachtsverschil weer duidelijk uitgedrukt in een 3 goal-run van de vrouwen Mandy Bekooy 2x en Rosanne Beekman (10-13). Het betekende de beslissing in het duel, dat uiteindelijk door Trigon met de 14-12 winst werd afgesloten.

En natuurlijk een tevreden coach: “De eerste 2 punten zijn binnen, een goede les hoe maken we het ons zelf niet lastig en een aantal trainingspunten waarin wij ons op korte termijn al kunnen verbeteren”.

Doelpunten: Mandy Bekooy (5x), Janwillem vd Gugten (4x), Ferry Janssen (3x) Rosanne Beekman en Marc Meulenbeld (beiden 1x).

Komende zaterdag speelt Trigon op eigen veld tegen Phoenix. Die wedstrijd begint om 15.30 uur.

Wim van Vliet