De eerste thuiswedstrijd van het vers gestarte seizoen op het veld voor de eerste selectie staat voor komende zaterdag op het programma. En meteen een topper, want Phoenix was in het afgelopen afgebroken (veld)seizoen met 15 uit 8 de trotse koploper en duidelijk op weg naar het kampioenschap. Het virus was daarna de tegenstander die het op veel punten in de samenleving van ons allemaal won.

Voor Trigon maar goed ook want in tegenstelling tot de prima verlopen zaalcompetitie in de overgangsklasse, presteerde onze club in de buitenlucht op (een klas) lager niveau ronduit bedroevend met slechts 7 punten uit 8 wedstrijden. Dat kan en moet dus beter, al heeft de veldcompetitie net als vorig seizoen minder prioriteit dan de zaalvariant. Coach Duitscher bevestigde dat al eerder.

De start buiten de deur in Westzaan kan in dat opzicht dus best het predikaat hoopgevend opgeplakt krijgen. Duitscher zag wel verbeterpunten, maar daar zijn de trainingen toch voor. Trigon was ook de enige uitspelende ploeg in de poule die met de volle buit naar huis toerde.

Tegenstander Phoenix won thuis met nipt verschil van KIOS uit Nieuw Vennep. Een wedstrijd met veel werk voor de arbiter vanwege de veelheid aan overtredingen over en weer, maar dat is met het spierballen korfbal dat de ploeg uit Zoetermeer vorig jaar etaleerde niet helemaal vreemd.

De ploegen kwamen elkaar bijna een jaar geleden tegen in Zoetermeer. Die partij werd door Phoenix (getraind door Rob Siemer) weliswaar gewonnen, maar Trigon (met oproepkracht Jordy Smeele) gaf behoorlijk partij en had toen best meer verdiend.

Sporting Trigon – Phoenix begint zaterdag om 15.30 uur, wordt gespeeld op het terrein aan de Zoeterwoudsesingel en geleid door arbiter Jos van Putten.

Het Leidsch Dagblad haalt overigens zijn denkbeeldige neus op voor korfbalduels- en uitslagen onder de overgangsklasse, dus good-old Michel wordt vanaf deze plek bedankt voor zijn jarenlange bezoekjes aan de Zoeterwoudsesingel.

De wedstrijd wordt vooraf gegaan door het duel tussen de reserve teams. Dat duel begint om 14.00 uur en wordt geleid door scheidsrechter  De Boer.

Daarvoor speelt de C-jeugd. Om 12.00 uur De C2 tegen TOP C3 en om 13.00 uur De C1 tegen Meervogels C2.

Wim van Vliet