[wp-rss-aggregator source=”8338″]De punten werden broederlijk gedeeld tussen Sporting Trigon en Phoenix en voor de neutrale kijker was dat echt wel een terechte uitslag, al zullen de coaches daar mogelijk iets anders over denken. Vooraf  door ons aangeduid als een topper – immers de ploeg uit Zoetermeer was in de in maart gestopte veldcompetitie met slechts 1 verliespunt de ongenaakbare koploper – kon na 60 minuten strijd geconcludeerd worden dat beide ploegen niet het niveau haalden wat een dergelijke aanduiding waard is.

“Het was niet best”, moest ook aanvoerster Mandy Bekooij beamen. Maar niet goed spelen en toch een punt afpakken van de min of meer gedoodverfde kampioen is niettemin een goede prestatie.  Marc Meulenbeld opende de score voor Trigon en het ging daarna gelijk op tot 2-2 waarna de bezoekers voor het eerst een grotere voorsprong dan 1 punt bewerkstelligden (2-5).

“We begonnen slap aan de wedstrijd”, verklaarde trainer/coach Niek Duitscher achteraf dat verschil. Geen vlot lopende aanvallen en met desondanks toch verkregen kansen werd niet adequaat omgesprongen. Verdedigend zat het overigens wel redelijk in elkaar.

Toen was al duidelijk dat Phoenix de fysieke duels onder de luidruchtige aanvoering van captain Stefan Naerebout en Tjalle van Zoelen op zocht wat het spel van Trigon niet  ten goede kwam. Hoewel laatstgenoemde in de 2e helft voor het vele ageren op een gele kaart getrakteerd werd, ging scheids Jos van Putten lange tijd mee in het spierballen korfbal van Phoenix. Het moet gezegd dat Trigon zich ook wel wat naïef liet inpakken op dit aspect van het spel in de buurt van de korf.

Toch slaagde de Leidse ploeg erin het verloop van de wedstrijd te doen keren. Bij 5-5 was de boel weer in evenwicht door treffers van Mandy Bekooy, de ingevallen Finn Lambooy en Janwillem vd Gugten.  Halverwege leidde Phoenix toch opnieuw met miniem verschil (6-7) en die marge werd wederom uitgebouwd tot drie punten: 8-11.

“Pas tien minuten na rust kwam er wat vuur in ons spel” verklaarde Duitscher na afloop de opleving aan de kant van zijn team, dat langzamerhand naderbij sloop wat bij 12-12 gestalte kreeg.  Phoenix leek met de dertiende goal de gelukkige in een fase waarin beide teams dichtbij de korf wat mogelijkheden om zeep hielpen, maar een knap afstandsschot van Finn Lambooy vanuit het achterveld zorgde voor het verdiende punt.  Eindscore: 13-13

Goals van Sporting Trigon: Ferry Janssen (4), Janwillem vd Gugten (3), Finn Lambooy (2), Mandy Bekooy, Janke-Nies Mulder, Tim van Eijk en Marc Meulenbeld (allen 1).

Zaterdag a.s. speelt Sporting Trigon in Den Haag tegen ALO.