“Ik geloof dat niet veel ploegen punten halen in Leiden en ik hoop volgende keer op een meer ervaren scheidsrechter. Want puntje bij paaltje was het Trigon vandaag echt de ploeg die het meest heeft uitgedeeld waar ze niet voor bestraft werden.”

Zo begint het relaas van onze eerste thuiswedstrijd in de optiek van de anonieme reporter van tegenstander Phoenix. Het verhaal is een stuk groter en aardig om te lezen als je bij de wedstrijd zelf aanwezig bent geweest.  (https://www.svphoenix.nl/leiden-in-last/)

Met 3 uit 2 zijn de onzen best goed begonnen aan de competitie al is er aan het veldspel en de afwerking nog een hoop te verbeteren, maar dat hebben de daardoor verantwoordelijke mannen (Niek en Henk) ook wel in de smiezen.

Zaterdag a.s. gaat de gehele eerste selectie richting de Bosjes van Pex in Den Haag, waar ALO al geruime tijd zijn thuiswedstrijden speelt en de aloude zandvlakte inmiddels ook veranderd is in een kunststof tapijt.

ALO leed afgelopen zaterdag voor het eerst na 20 (!) wedstrijden een nederlaag. In Amsterdam was Swift met 20-17 de sterkste na een ruststand van 9-11. In beide helften “vlogen”  de hoofdstedelingen uit de denkbeeldige startblokken. In de eerste helft was 5-1 het resultaat en na de rust een run van 6 goals waarop ALO het antwoord niet even had. Slechts 6 goals na rust, een euvel waaraan de Haagse ploeg ook in het eerste (wel gewonnen) duel leed. Het werd twee weken geleden 18-14 tegen Apollo.

De oudste korfbalclub van de wereld (1906 opgericht) heeft komende zaterdag betiteld als super zaterdag (6 wedstrijden, aandacht voor vrijwilligers, muzikale dagsluiting), maar dat zal onze ploeg worst zijn. Assistent coach Henk voorziet een lastige wedstrijd, dus Trigon zal scherper in de afwerking moeten zijn om met een goed resultaat thuis te komen.

ALO 1 – Sporting Trigon  1 begint om 15.30 uur, wordt gespeeld op het sportcomplex “De Bosjes van Pex”, Evert Wijtemaweg 3 in Den Haag en wordt geleid door arbiter Raymond Eijke.

Om 14.00 uur spelen de tweede teams tegen elkaar. Daarbij is Cees van Uden de leidsman. Met twee dikke overwinningen moet de ploeg van coach Henk vd Nol proberen de ongeslagen status te handhaven.