In de Bosjes van Pex in Den Haag moest het eerste de eerste nederlaag incasseren. Met 11-10 was thuisclub ALO net de gelukkigste na een opnieuw niet hoogstaand duel van onze kant. “De ene keer gaat het wel, de andere keer niet”, was het even simpele als laconieke antwoord van Janwillem van der Gugten na het mislopen van de punten. JW is doorgaans goed voor zo’n 3 à 4 goals per duel maar bleef nu op nul. Evenals nieuwkomer Tim van Eijk, die in drie wedstrijden zelfs nog helemaal niet tot scoren kwam. Ook een strafworp – doorgaans geen probleem voor hem – bracht daarin geen soelaas.

Illustrerend misschien voor de zuinige scores die de ploeg van trainer/coach Niek Duitscher in de drie tot nu toe gespeelde duels aan de dag legde. “Verdedigend hebben we het wel op de rails”, beaamde de trainer. Ook zaterdag tegen ALO, de oudste korfbalclub ter wereld overigens. Opgericht in 1906.

Hoewel ALO met 2-0 en 4-1 tussenstanden het best aan de wedstrijd begon, hield Trigon de aanvallende speerpunten van de Hagenaars namelijk aardig in bedwang gedurende de gehele speeltijd. Finn Lambooy (2x) die een basisplaats had, Ferry Janssen en Mandy Bekooij bogen de achterstand om in de eerste voorsprong (4-5) voor onze club en die marge werd zelfs verdubbeld bij het afsluiten van de eerste helft: 5-7.

Trainer/coach Niek was best wel tevreden over de verrichtingen van zijn team in de eerste 30 minuten met redelijk goed spel, al bleef het afwerken van de gecreëerde kansen het zwakke punt. Maar voor een ploeg die in het afgelopen zaalseizoen gemakkelijk tussen de 20 en 25 goals per duel scoorde is een productie van 3 in de gehele tweede helft beschamend. Het moet gezegd dat het ook niet altijd meezat (uit de korf tollende ballen), maar dat heeft ook met scherpte te maken.

En ondanks die geringe productiviteit bleef Trigon in de score de thuisclub de baas met tussenstanden van 7-9 en 8-10. Daarna ging het alsnog mis. Bij 9-10 dacht iedereen van ons met een al juichende Mandy dat Ferry Janssen zijn ploeg in veilige haven had geloodst maar de bal tolde op miraculeuze wijze alsnog uit de kunststof korf.

Trigon liet zich daarna verdedigend alsnog 2x in het gebied rondom de korf verschalken, kreeg nog 2x de kans om aan te vallen, maar helaas zonder resultaat. 11-10 verlies.

Duidelijk is dat de onderlinge krachtsverschillen in deze poule gering zijn, dus zal het aanvalsspel en het benutten van de kansen beslist beter moeten worden ingevuld, wil Trigon een rol van betekenis spelen in de eerste klasse.

Doelpunten Sporting Trigon: Mandy Bekooy (5), Finn Lambooy (3), Ferry Janssen (1), Rosanne Beekman(1)

Het tweede bleef ongeslagen en overwon ook ALO 2 met 20-15.