Met 3 uit 3 is het eerste matig begonnen aan de veldcompetitie. Die kwalificatie zal de ploeg zelf ook wel beamen. In ieder geval is aanvoerster Mandy Bekooy ook van mening dat het beter kan.

“De tevredenheid over ons getoonde spel ligt in het midden. We spelen afgelopen zaterdag (eerste helft) ons beste korfbal wat we tot nu toe hebben laten zien. Er zit een stijgende lijn in, maar het kan zeker beter. Juiste kansen selecteren en ons schotpercentage zijn toch wel onze mankementen tot nu toe. We werken hard voor elkaar, alleen we belonen onszelf niet. We hebben afzonderlijk allemaal kwaliteit, maar we hebben de juiste balans nog niet helemaal gevonden. We schieten elkaar op de trainingen eraf, maar kunnen dit helaas niet vertalen naar de wedstrijd en daar baal ik van”, zegt de 24-jarige speelster. 

Tegen ALO produceerde haar team na rust slechts 3 goals. Dat is natuurlijk ver onder de maat, erkent ook Bekooy. “​Nou ons schotpercentage moet zeker omhoog. 10 scoren zoals afgelopen wedstrijd is gewoon echt te weinig. We moeten ons ook bewust gaan worden wat er dus ‘opeens’ verandert in ons spel en in onze eigen houding. We gaan dus blijkbaar opeens andere keuzes maken die voorheen dus niet gemaakt zouden worden. Misschien heeft het ook te maken met vrijuit spelen ten opzichte van gehaast en geforceerd. Maar ik weet het niet.”  

Ze probeert het nog wel een keer te verklaren. ​“We creëren de kansen, meerdere per aanval zelfs. De rebounds staan in beide vakken als een huis. Maar het schort puur aan de afronding. Als ik terugkijk naar de afgelopen jaren hebben we natuurlijk in een luxepositie gezeten met elk jaar meerdere echt aanvallende dames. Dit jaar hebben we daar gewoon wat op ingeleverd met het stoppen van Danya en Pippa. Ik wil niet de indruk wekken dat de huidige dames dat niet kunnen, maar er zit daarin wel een verschil. Het moet nu iets meer van de heren komen, die dat overigens ook prima kunnen. Daarnaast is er een goede concurrentiestrijd aan de gang bij de heren en moet iedereen dus vechten voor z’n plek.” 

Mandy zelf is met 11 goals op dit moment de meest scorende van Trigon.

​“Mijn instelling ten opzichte van de afgelopen jaren is niet veranderd. Ik wil altijd winnen en zal daar alles voor uit de kast halen. De ene keer lukt dat beter dan een andere keer. Dat ik nu meer scoor dan andere jaren heeft misschien alleen te maken met de verandering in rol die ik nu meer ‘opeis’ dan vroeger. Ik weet wat ik kan, anderen weten wat ik kan en daar vinden we op dit moment gewoon een goede balans in. Maar ik kan het absoluut niet zonder mijn teamgenoten, zij geven mij het vertrouwen en geven mij de ballen aan. Vertrouwen in elkaar is op dit moment gewoon een belangrijke factor. Iedereen die momenteel in het eerste speelt krijgt niet alleen het vertrouwen van elkaar, maar ook van de technische leiding. Niek spreekt zijn vertrouwen uit. Ik denk dat hij daar ook een belangrijke rol in speelt, zeker ook naar de spelers die ‘nieuw’ in het eerste spelen.” 

Die scorende rol legt geen andere druk op haar spel dan doorgaans het geval is. “ ​Ik ken mijzelf goed genoeg om te zeggen dat ik altijd druk op mijzelf leg, omdat ik altijd wil presteren. Of dat nou in het of buiten het veld is. Erin probeer ik zo vrij mogelijk te spelen en geen druk op mijzelf te leggen dat ik bijvoorbeeld een goal moet gaan maken, omdat dat juist averechts werkt. Daarnaast heeft Niek mij ook wel een beetje getriggerd; hij zei dat hij mij nodig heeft voor een goaltje of 1 à 2. Ik wilde laten zien dat ik wel meer in mijn mars had haha”, vertelt de HR-medewerker (laatste fase studie), die zelf de C1 traint en coacht en ook kan genieten van het tweede.

“De mix tussen ervaren, jong, nieuw en oud is leuk om naar te kijken.”

Zaterdag a.s. de confrontatie met Apollo uit Heerhugowaard. Mandy daarover: “Onze laatste wedstrijd tegen Apollo kan ik mij nog goed herinneren. Het was die dag erg warm en we hebben zitten genieten van het tweede dat de tegenstander letterlijk oprolde. Ik hoop dat ze deze week ook weer zo’n mooie pot kunnen neerleggen. In de wedstrijd van 1 ging het er ook hard aan toe. We creëerden daar ook genoeg kansen, maar verspeelden het alleen letterlijk in de laatste seconden. Dat mag deze zaterdag niet nog een keer gebeuren. We hebben hard getraind afgelopen weken en ik denk dat het er zaterdag dubbel en dwars uit gaat komen”, besluit Mandy. 

Het programma voor zaterdag:

12.00 uur Sporting Trigon C2 – KZ Danaiden C2                 olv Bas Noordervliet

13.00 uur Sporting Trigon C1 – TOP/Solar Compleet C4     olv Dik Onderwater

14.00 uur Sporting Trigon 2   –  Apollo 2                              olv Frank Montanje

15.30 uur Sporting Trigon 1   –  Apollo 1                              olv R. van Leeuwen

Wim van Vliet