Sporting Trigon verspeelt opnieuw winst in slotfase.

“Hè, hè Ik kon eindelijk weer eens lekker aanvallen”, verzuchtte Janwillem van der Gugten. Maar zijn 6 goals bleken niet goed genoeg voor de volle winst, want het duel met Apollo (een punt lager op de ranglijst) eindigde in een gelijkspel. Gelet op het vertoonde in het uur korfbal een terechte uitslag, want “zij waren beter in de eerste helft en wij in de tweede”, zei een wat teleurgestelde coach Niek Duitscher want opnieuw verspeelde zijn formatie in de slotfase een voorsprong van 2 punten. Vorige week werd in Den Haag de 8-10 voorsprong alsnog veranderd in 11-10 en nu was 14-12 zo’n 5 minuten voor het einde geen garantie voor de volle buit. 14-14

De op het eerste gezicht niet afgetrainde ploeg (gold ook voor de scheidsrechter) uit Heerhugowaard ging echt wel als een raket van start en verbaasde de thuisclub met de 1-4 binnen 10 minuten. Trigon had duidelijk moeite met het spel van de bezoekers en speelde aanvallend niet eens zo slecht, maar maakte op het beslissende moment de verkeerde keuzes, vond Duitscher, die Ferry Janssen (trainingen gemist) op de bank liet beginnen.

Bij het omkeren bedroeg de marge in het voordeel van de ploeg uit Heerhugowaard nog steeds 2 punten (6-8). In die tweede helft streed Trigon aanvankelijk meer met zichzelf dan met de tegenstander, die de voorsprong direct na rust knap uitbreidde tot 4 punten: 6-10. Die marge bleef in tact tot 8-12, mede omdat de vrije worpen beter benut werden.  Coach Duitscher trachtte met wissels het tij te keren. Dat sorteerde wel het beoogde effect, want zijn ploeg kreeg ineens denkbeeldige vleugels en plaatste een 6 goals run en onderbrak in die fase menige aanval van Apollo voortijdig.

De voorsprong was er ineens (14-12) en juist op tijd dacht iedereen, want je hoeft tenslotte maar 1 keer voor te staan en dat is bij het eindsignaal. Bij 14-13 miste Trigon (Janssen) net het fortuin voor de waarschijnlijk zekere winst. Het werd 14-14 en een zenuwslopende slotfase. Trigon kwam nog goed weg toen Apollo zo’n 10 seconden voor het eindsignaal een mogelijkheid direct onder de korf verprutste.

Al met al een terechte uitslag, maar Trigon schiet er niet veel mee op als je de ambitie hebt om boven in mee  te draaien.

Doelpunten Trigon: Janwillem van der Gugten (6), Tim van Eijk (2), Marc Meulenbeld (2), Mandy Bekooy, Anneroos Schoeman, Ferry Janssen en Finn Lambooy (allen 1).

Komende zaterdag speelt Sporting Trigon in Zaandam tegen ZKV, dat afgelopen weekend zijn eerste nederlaag leed.