Korfbal moet er ook aan geloven. Geen publiek, kantines en kleedkamers gesloten. Het virus bestrijdingskoppel Rutte/De Jong sprak afgelopen maandag de al lang verwachte maatregelen uit, vooral in de hand gewerkt door lieden die moeite hebben met regels en zogenaamde BN’ers met een chronisch gebrek aan aandacht, die vermoedlelijk niet van dichtbij hebben meegemaakt wat Covid19 teweeg kan brengen

De Trigon accommodatie aan de Zoeterwoudsesingel is dus verboden terrein voor iedereen die niet actief korfbalt. Voorlopig voor drie weken en dat is dus exact tot en met het einde van het eerste gedeelte van de veldcompetitie! Is er dan sprake van een bubbel?

We kunnen natuurlijk altijd op de Cronesteinkade gaan staan kijken, maar houdt wel anderhalve meter afstand als “Handhaving” langs komt, want de zaterdag is de favoriete dag van de BOA’s. Moet het natuurlijk niet gaan regenen!

Geintje natuurlijk, maar leuk is de situatie niet voor alle sportverenigingen en mensen, voor wie het bezoeken van een sportwedstrijd iets is om naar uit te kijken.

“We” korfballen dus (voorlopig) door. Ook dus op 3 oktober, voor Leiden toch een bijzondere datum, maar ook in dat opzicht deelt Het Virus “de lakens uit” en niet de Drie Octobervereniging. Geen feesten dus anno 2020.

Wordt dat dan wel in Zaandam zaterdag? Het eerste wacht daar in de Zaanstreek een pittige klus. Aloude rivaal ZKV is met 3 overwinningen gestart, maar leed afgelopen zaterdag bij Phoenix de eerste nederlaag. Onze ploeg leed tot nu toe ook pas 1 nederlaag, maar speelde wel 2x gelijk en is met een gemiddelde van 1 punt per duel beland in de middenmoot van 1D.

Een vierpuntenduel derhalve, want bij verlies van Trigon is de rol in de bovenste helft van de ranglijst (voorlopig) uitgespeeld. Het zal duidelijk zijn welk belang er aan deze ontmoeting toegekend moet worden. En zoals geschetst moeten de ploegen het nu zelf doen, geen morele steun vanaf de kant.

ZKV-Sporting Trigon wordt gespeeld op sportpark Hoornseveld, Sportlaan 1 in Zaandam, begint om 15.30 uur en wordt geleid door Jan Peter Zandbergen.

Het tweede speelt eerder (12.30 uur) op hetzelfde terrein tegen het 3e team van ZKV. Melvin van Kempen is daarbij de arbiter.

Wim van Vliet