Voorlopig geen publiek bij sportevenementen. Zelfs niet in de openlucht. Nou afgelopen zaterdag ging de lucht echt open, maar nu dus alleen voor de betrokkenen, die bij de wedstrijden van het eerste en tweede tegen ZKV wel aanwezig moesten zijn. Het was nat en dat gingen onze teams uiteindelijk ook.

Het zogenaamde “vierpuntenduel” eindigde in een duidelijke 23-15 zege voor de thuisclub, die daarmee ook meteen de nieuwe lijstaanvoerder werd mede door de nederlaag van het Amsterdamse Swift. Trigon bezet nu de 6e plaats in een poule van 8. Heel lang zag het er overigens niet naar uit dat het verschil bij het laatste fluitsignaal 8 punten zou bedragen, want de ploeg van trainer/coach Duitscher bood heel lang prima partij. 

“Wij konden het lang volhouden om hen niet weg te laten lopen. Helaas niet tot het laatste fluitsignaal. Deze ploeg was simpelweg gewoon beter dan wij. Bij ons zit er gelukkig wel rek in om hun niveau te halen. Vooral onze jonge spelers gaan nog stappen maken”, blikt Niek vooruit richting de toekomst.

Het eerste startte zonder Ferry Janssen (werk) en aanvoerster Mandy Bekooy (gemiste trainingen) en deed dat goed met de openingsgoal van Marc Meulenbeld. Het zou de enige voorsprong van de onzen zijn, want na 3-3 ging de Zaanse ploeg steeds aan de leiding resulterend in de 11-9 ruststand.

Met regelmatig wisselen bij de vrouwen trachtte Niek ondertussen na de hervatting het tij te keren, wat aanvankelijk goed uitpakte want bij 12-12 door o.a. 2 gelijkmakende goals van Tim van Eijk leek het weer een open strijd.

“Maar fysiek waren zij sterker”, vond Niek en die factor bleek met het slechte weer doorslaggevend. Hij moest lijdzaam langs de kant toezien dat de Zaanse formatie daarna uitliep naar 17-12, waarmee de wedstrijd wel beslist was. Het werd uiteindelijk 23-15.

Een goede les voor onze jonge ploeg derhalve, is ook de mening van de Niek: ”In de individuele duels hadden zij op meer posities over. Als wij dit soort wedstrijden willen winnen moeten we een hele wedstrijd goed zijn, dat lukte helaas niet en de omstandigheden waren ook niet bepaald ideaal.”

Finn Lambooy (4), Mandy Bekooy (3), Anneroos Schoeman (2), Tim van Eijk (2), Marc Meulenbeld (2) en Janwillem vd Gugten (2) scoorden voor Trigon, dat zaterdag a.s. op eigen veld speelt tegen KIOS uit Nieuw-Vennep. 

Wim van Vliet