Als de weersomstandigheden zoals afgelopen zaterdag in Zaandam van invloed zijn op het behalen van een resultaat voor Trigon, dan belooft de komende thuiswedstrijd voor de onzen niet veel goeds. Immers vergelijkbare omstandigheden en dan heet de tegenstander ook nog K(orfbal) I(s) O(ns) S(treven). Een loffelijk uitgangspunt, dat de opponent uit Nieuw-Vennep in de laatste wedstrijd uitstekend in de praktijk bracht.

Lijstaanvoerder Swift (Amsterdam) werd op eigen veld verslagen met duidelijke cijfers. Het werd 12-16 voor de debutant in de eerste klasse, die een 11-6 achterstand knap wist om te buigen in de volle winst. En daarmee bezet het de derde plaats in 1D.

“Ik reken op een plek bij de bovenste vier”, zei trainer-coach Marc Krook aan het begin van de veldcompetitie. En voorlopig maakt zijn ploeg die prognose meer dan waar.

Dat streven hadden wij ook, maar het loopt even wat anders dan gedacht. De start met 3 uit 2 was zonder meer goed, maar de twee verspeelde tweepunten voorsprongen in de slotfases van de duels met ALO en Apollo kostten 3 dure punten. De technische leiding zal het doel (meedoen in de bovenste helft) toch moeten bijstellen.

Tegen de huidige lijstaanvoerder ZKV hield de jonge formatie van trainer/coach Niek lang stand, maar ging het na 12-12 volledig mis. Het gevolg is dat we nu met 4 punten slechts 1 punt boven de degradatieplaatsen staan. Geen hopeloze toestand voorlopig want we staan ook “slechts” 2 punten achter een drietal clubs.

Een daarvan is KIOS (opgericht in 1954) dat dus zaterdag naar ons terrein aan de Zoeterwoudsesingel komt. Geen steun van eigen publiek (geldt ook uiteraard voor de tegenstander), dus zullen Mandy Bekooy (aanvoerster) en haar ploeggenoten het zelf moeten uitvechten. Normaal gesproken is dat altijd het geval, maar wat morele steun inspireert altijd wel. En vanaf de Cronesteinkade is het hard schreeuwen en dat mag ook niet van de virologen.

De wedstrijd begint om 15.30 uur en staat onder leiding van arbiter Ronald Peters.

Het tweede leed tegen ZKV 3 de eerste nederlaag en zal dat tegen Weidevogels willen rechtzetten. Die wedstrijd begint om 14.00 uur en wordt geleid door Hans Straathof.

Wim van Vliet