Het KNKV heeft net als in de zaal een routekaart voor de veldcompetitie gepubliceerd. In de routekaart korfbal-competities-veld is uitgewerkt hoe vanaf 24 april de competities gespeeld zouden kunnen worden. In de routekaart wordt per week aangegeven hoe het competitieschema eruit komt te zien als vanaf een bepaalde datum weer competitie gespeeld kan worden.

Bij een start op uiterlijk zaterdag 15 mei kunnen alle ploegen nog een competitie spelen. Vanaf 22 mei lukt dat niet meer voor de wedstrijdsport en vanaf 29 mei moet er voor alle teams een alternatief model komen.

Hou rekening met spelen op 15 mei (hemelvaartweekend), 22 mei (pinksterweekend) en mogelijk competitie tot en met zaterdag 26 juni als de competitie pas laat kan starten. Voor de wedstrijdsport kunnen de laatste (beslissings-) wedstrijden zelfs pas zaterdag 10 juli gespeeld worden.

Je kan je afvragen hoe reëel het is te verwachten dat de veldcompetitie hervat zal worden. In ieder geval is er nu duidelijkheid over hoe de bond een hervatting van de veldcompetitie ziet. Verder houdt het KNKV ook nadrukkelijk de mogelijkheid open om de competitie te starten voor uitsluitend de jeugdteams. Daar lijken de mogelijkheden groter en het zou in ieder geval fijn zijn als dat wel zou lukken!

Kijk voor meer details en exacte data in de KNKV routekaart: https://www.knkv.nl/routekaart-veldcompetitie/.