11 Maanden lang lag het sporten in competitieverband op amateurniveau virusgedwongen op zijn gat. Stilzitten was er zeker niet bij want “we” hadden ineens tijd voor andere dingen en bezigheden. Corona heeft iedereen wel weten te raken. Sporting Trigon is geen uitzondering daarop, maar is er nog steeds en gaat ook komend weekeinde in afgeslankte vorm beginnen met de competitie. Het eerste in de 1e klasse en het tweede in de reserve 2e klasse.

 

Er is ook op dat niveau binnen onze vereniging wel wat veranderd. Marc (naar HKV/OE) en Lynn Meulenbeld (studie/stages) zijn vertrokken evenals Finn Lambooy, die niet met zijn vader meeging naar TOP (Alfred gaat in Sassenheim het 2e coachen), maar met vrienden is gaan voetballen in Docos 7.

 

De plaats van Marc in 1 wordt overgenomen door Jordy Smeele, die na zijn succesvolle heroptreden in het zaalseizoen 2019-2020, zich weer beschikbaar stelde, zeer tot genoegen van trainer/coach Niek Duitscher. Danya Kling is na de zwangerschap ook weer terug op het hoogste niveau.

“We hebben de afgelopen coronaperiode niet stilgezeten. Zelfs in de sneeuw getraind aan het begin van het jaar, maar wedstrijden spelen is natuurlijk waar het om gaat. We zijn blij om weer te kunnen beginnen.”

 

De huidige speler van Trigon 4 beschikt echter over een smalle selectie, zeker waar het de mannen betreft. Voor het veldseizoen is zijn streven zeker niet het meespelen om het kampioenschap met Phoenix, dat geheel in tact gebleven is, als grote favoriet. “Handhaven is het uitgangspunt, wat moet kunnen lukken als alles compleet is.” Wat betekent geen langdurige blessures tegenkomen.

 

“De voorbereiding was waardeloos”, beaamt Niek. De kern van de selectie was pas vorige week voor het eerst compleet. Het oefenduel met Victum in Houten ging zaterdag nog met 18-15 verloren, maar drie dagen later was KZ Danaïden op eigen veld kansloos tegen Trigon met Danya(7x) in een scorende hoofdrol.

 

Het is slechts een indicatie waartoe dit Trigon in staat is, want Niek heeft geen zicht op de sterkte van andere ploegen, maar wie heeft dat op dit moment wel.

 

Trigon begint zaterdag in ’s-Gravenzande op het Juliana Sportpark (van Leeuwenhoekstraat 30) tegen ONDO de competitie. Het tweede start om 14.40 uur en de wedstrijd van het eerste om 16.00 uur met arbiter R. Peters.

 

Op eigen veld speelt de B1 tegen Pernix B1. Aanvang 11.00 uur.

 

Wim van Vliet