Een goed begin is het  halve werk. Onze selectie is na 11 maanden gedwongen (corona)stilstand goed begonnen aan het verse veldseizoen. In ’s-Gravenzande tegen Ondo veroverde eerst het 2e een gelijkspel (16-16), gevolgd door het eerste team dat met de 15-19 score de eerste volle buit noteerde.

Tot tevredenheid van trainer/coach Niek Duitscher, die zijn ploeg matig aan het duel zag beginnen. “We hadden geen grip op hun aanvallen, ondanks de openingsgoal van Janwillem,” zegt de coach met gevoel voor realiteit. “Na de 0-1 liepen we achter de feiten aan.”

De thuisclub creëerde een marge van 4 punten, die in tact bleef tot 10-6. “Vanaf dat moment kregen we eindelijk in verdedigend opzicht een beetje controle”, verklaart de coach. Uitmondend in de 12-10 ruststand. Die stand bood uiteraard wat meer perspectief voor het vervolg en dat werd ook in daden uitgedrukt door 2 goals van Janke Nies, die een goede wedstrijd speelde. Overigens in een periode van talrijke aanvallen waarin vakgenoten Jordy (weer beschikbaar voor de eerste selectie) en Janwillem weinig fortuin met hun doelpogingen hadden.

Verdedigend had Trigon het in die fase goed voor elkaar met daarin een hoofdrol voor Tim, die veel aanvallen van de thuisclub voortijdig kon onderbreken. Dezelfde speler zorgde bij 15-15 voor de eerste Leidse voorsprong, door vanuit de rebound te scoren. De aanvallend tactische wissel (Floor voor Rosanne) pakte perfect uit, want Floor scoorde 15-17, waarna de wissel met de vakwisseling weer omgedraaid werd.

Met nog 4 minuten te gaan maakten Janwillem en Jordy met hun goals vervolgens een einde aan de spanning: 15-19.

Met een gerustgestelde coach na afloop: “Geen spektakel, maar wel verzorgd spel. Voor een eerste wedstrijd met een moeizame voorbereiding, ben ik dik tevreden.”

Doelpunten: Janwillem vd Gugten (4), Tim van Eijk(3), Mandy Bekooij (3), Ferry Janssen (3), Jordy Smeele (3), Janke Nies Mulder (2) en Floor Lambooy (1).

Komende zaterdag (15.30 uur) komt Refleks op bezoek.

Wim van Vliet