Alle coronamaatregelen ten spijt, heeft gelukkig ook de “amateursport” weer zijn normale gang van zaken aangenomen. Het was weer lekker vol op de (korfbal)velden afgelopen weekeinde. Trigon deed meteen goed zaken door in ’s-Gravenzande de eerste winst te pakken. Het zal ongetwijfeld een goed gevoel hebben gegeven om na 11 maanden stilstand weer competitie te kunnen spelen. Aanvoerster Mandy Bekooy beaamt dat: “​Ik vond het heerlijk om na zo’n lange tijd weer een echte wedstrijd te spelen. Ik heb lang gehoopt dat er al eerder verandering zou gaan komen qua versoepelingen, maar dat was helaas niet zo. Ik had het er van de week toevallig over. Vorig jaar 3 oktober is onze laatste wedstrijd geweest. Al met al hebben we eigenlijk de hele periode gewoon getraind, in het begin natuurlijk op afstand. Echter was iedereen blij dat het kabinet versoepelingen ging doorvoeren en dat we weer onderling partijtjes konden doen. Korfballen is niks op 1,5-meter…”

De meesten hadden wel wat moeite om de wedstrijdloze periode door te komen. “​ We hebben wel de kans gekregen om door te trainen. Maar goed, ik ken mijzelf ook goed genoeg om te zeggen dat ik niet elke training ben geweest. Niet alleen bij mijzelf, maar ook medespelers vonden het lastig omdat er geen doel aan zat. Uiteindelijk toen er steeds meer mocht, was de opkomst ook hoger. Maar ik miste het wel hoor en niet alleen het korfbal, haha 😉.”

De 25-jarige speelster heeft de afgelopen periode qua werk weinig verschil ervaren. “Ik denk dat ik een van de weinige Nederlanders ben, die gewoon al die tijd op kantoor heeft gewerkt. Aan de ene kant moest dat ook wel voor mijn functie (hr medewerker bij L&M Groep), maar achteraf mag ik niet klagen. Qua privé heb ik geprobeerd mijn sociale leven te blijven houden. Toen de hoogste pieken waren, zijn we wel wat voorzichtig geweest, dus veel spelletjes en ik ben gaan leren koken, haha. Nog steeds geen sterrenchef hoor, geen zorgen 😂.”

“Ook hebben we met wat selectieleden wat avondjes bijkletsen geregeld. We moesten tenslotte ook een klein beetje plezier nog maken. Al met al ben ik blij dat er nog meer versoepelingen aan gaan komen en kan ik niet wachten tot alles weer normaal is, voor zover dat nog mogelijk is, “vervolgt Mandy. 

Trigon won de eerste wedstrijd in de slotfase. Niet zo vreemd, erkent ook Mandy. “​Ik denk inderdaad dat het een kwestie van wennen aan elkaar was, maar ook weer aan de hele setting. Langere tijd geen wedstrijden en dan moet je er opeens weer staan. We hebben in de voorbereiding zoveel mogelijk geprobeerd te zoeken naar de juiste combinaties. Er verandert namelijk elk jaar wel wat in de selectie. “

De rommelige en korte voorbereiding speelde uiteraard ook een rol. “​Er is altijd ruimte voor verbetering. Er was een aantal dat nog in de laatste periode op vakantie is geweest, waardoor we pas de laatste week voor de competitie voor het eerst helemaal compleet waren. We hebben die dinsdag een oefenwedstrijd tegen KZ Danaïden gespeeld en daar hebben we eigenlijk een hele goede pot op de mat gelegd. (12-22 winst). Ook zaterdag was het met vlagen goed, maar er waren te veel momenten waar wat aan gedaan moet worden. Ons vak bijvoorbeeld heeft een hele periode niet weten te scoren en gelukkig hield de verdediging het aan de andere kant goed dicht, want zeg nou zelf, we hebben in de tweede helft maar 3 goals weggegeven. We hebben gelukkig wel de ervaring om beslissingen te nemen in het belang van het team. Zo kwam in ons vak Floor erbij om een goal te maken en dat deed ze nog ook. Er is dus nog werk aan de winkel, maar elke week maken we stappen, met en voor elkaar.”

Na 1 wedstrijdronde is er nog weinig te zeggen over waar Trigon op dit moment staat. Mandy is duidelijk: “​Ik wil gewoon kampioen worden en ik hoop het ook, haha. We hebben dit jaar tegenstanders die aan ons gewaagd zijn. We zullen iedere training en wedstrijd hard moeten werken om beter te worden en daarnaast ook steeds beter op elkaar ingespeeld raken. We zijn een goed team en we hebben zeker de juiste kwaliteiten. Komende weken zullen we die nog verder moeten ontwikkelen om nog beter te worden. Hierdoor zullen we uiteindelijk een goede basis creëren voor de zaal.”

Trigon ontvangt zaterdag Refleks dat het eerste duel op eigen terrein verloor van Phoenix (12-15).

Het programma voor zaterdag a.s.:

12.30 uur Sporting Trigon 3 – Oranje Wit (D) 4 olv Jeffrey Bruin
14.00 uur Sporting Trigon 2 – Refleks 2 olv nog niet bekend    
15.30 uur Sporting Trigon 1 – Refleks 1 olv Jos van Putten

Wim van Vliet