Nog ongeslagen!

Het eerste thuisduel in 11 maanden leverde ons eerste de volle winst op. En daarmee is de ploeg van aanvoerster Mandy na 2 speelronden nog ongeslagen. Een misschien niet helemaal verwachte ontwikkeling na de moeizame voorbereiding.

Tegen het Rijswijkse Refleks toonde Trigon 2 gezichten, want de ogenschijnlijk eenvoudig opgebouwde 7-0 voorsprong in amper 20 minuten beloofde een gemakkelijke middag, zeker omdat we lange aanvallen hadden door het lengteoverwicht rondom de korf. Maar niets van dat alles. “Het werd te gemakzuchtig”, verklaarde trainer/coach Niek na afloop van het uiteindelijk met “slechts” 13-11 gewonnen duel. De bezoekers hadden in de voor hen doelpuntloze fase al driftig gewisseld met de vaksamenstelling, maar dat leverde uiteindelijk in de 5 minuten voor rust pas resultaat op met de eerste 2 goals.

Een terecht toegekende strafworp door de goed leidende Jos van Putten bij 7-2 had ons over het dode punt kunnen helpen, maar het vizier van de nemer stond (nog) niet op scherp. Later overigens wel, hè Jordy. Resultaat halverwege een 7-3 stand.

Toen we direct na rust al eerste tot scoren kwamen (8-3), leek de spanning uit het duel weg te vloeien, maar Refleks was aanvallend dreigender dan voor rust en maakte het ons in het verdere verloop van de wedstrijd flink lastig met de 4 goal run tot gevolg: 8-7.

De smalle selectie leek ons op te breken, maar de basisploeg vond zichzelf op tijd terug. De productieve opleving leverde heel wat op en met het kwartet Leidse treffers leek de winst toch veiliggesteld. De 5 punten marge (12-7) bleek uiteindelijk voldoende, al kwam Refleks – dat de eerste wedstrijd op eigen veld ook verloor – nog wel angstig dichtbij bij 12-11. Ferry maakte met zijn 4e goal aan alle onzekerheid een einde, ondanks het wat onrustige aanvalsspel in de laatste 2 minuten.

Trigon aan kop van de ranglijst en we delen die positie niet met Phoenix, dat een ongenadig pak slaag kreeg op eigen veld van Ondo (9-20), vorige week nog verliezer tegen ons, maar met Movado. En dat is de volgende tegenstander van komende zaterdag in Dordrecht.

Ferry Janssen (4), Jordy Smeele (4), Mandy Bekooij (2), Danya Kling (2) en Janwillem van der Gugten scoorden.