Na 2 speelronden zijn nog maar 2 van de 8 teams in de eerste klasse E zonder puntverlies en een daarvan is ons eigen Sporting Trigon. Na de achteraf toch wat moeizame winst op Refleks (13-11 na een 7-0 opening!) wacht komende zaterdag in Dordrecht Movado, de andere nog ongeslagen ploeg.

De Dordtse fusieclub (ontstaan in 2001 uit de samenvoeging van Blauw Wit’51, Zwervers en ODO) won beide wedstrijden met het kleinst mogelijke verschil. Op eigen veld 17-16 (ALO) en afgelopen zaterdag in Waddinxveen 15-16 (Korbis).

Trigon verraste min of meer door op de openingsdag in ’s-Gravenzande te winnen. Die zege komt wel even in een ander perspectief te staan, want ONDO maakte afgelopen zaterdag indruk door Phoenix – door menigeen gezien als titelkandidaat nummer 1 – in Zoetermeer met maar liefst 20-9 te overklassen. Wie weet waar Trigon op dit moment kwalitatief staat, mag het zeggen.

Op het eerste gezicht lijken de teams aan elkaar gewaagd, want het sterk gestarte Swift Amsterdam leverde in de uitbeurt bij ALO beide punten in.

Tegen Refleks wisselde de ploeg van trainer/coach Niek productieve en minder productieve fases af, waardoor de imponerende 7-0 opening geen garantie bleek voor een spanningsloos duel.

Als die scherpte er zaterdag de gehele wedstrijd is kan het zo maar mogelijk zijn, dat onze club al na 3 ronden de enige ploeg zonder puntverlies is.

De wedstrijd wordt gespeeld op Sportcomplex Patersweg 205 in Dordrecht. Het tweede begint om 14.30 uur en het eerste om 16.00 uur met Rob Coenrades als scheidsrechter.

Wim van Vliet