Vooraf aangekondigd als “een topper”, bleek die prognose in de praktijk niet de werkelijkheid. Immers Sporting Trigon en Movado hadden beide als enige in de eerste klasse E de eerste 2 duels gewonnen, dus kon je ervan uitgaan dat het zou gaan spannen in Dordrecht. Maar niets was minder waar.

We openden net als vorige week tegen Refleks namelijk zeer sterk waartegen fusieclub Movado (samensmelting van Blauw Wit’51, Zwervers en ODO) nauwelijks verweer had. Pas bij 0-8 kwam de thuisclub tot scoren en in tegenstelling tot vorige week kon de ploeg van trainer/coach Duitscher daar wel een goed vervolg aan geven. Die in de eerste helft  bewerkstelligde marge was in de uiteindelijke einduitslag (14-22) dan ook terug te vinden.

Niek kon niet anders dan tevreden zijn: “ Wederom een heerlijke start, maar gelukkig konden we deze situatie nu wel doortrekken.”  De energie werd iets gespaard, mede omdat Jordy en Janwillem  vanwege fysieke problemen enkele trainingen voorafgaand aan het duel hadden gemist. “Daardoor liepen we niet verder uit op dat moment”, verklaarde de coach de kleinste marge tussen de twee teams.

Bij die 3-9 stand namen we het initiatief weer over, resulterend in het grootste verschil aan het eind van de eerste helft: 5-15. De ruststand (6-15) gaf aanleiding om de niet geheel fitte JW een kwartier voor tijd van het veld te halen voor Boyd (Ouwerkerk), die al een wedstrijd met het tweede team achter de ongetwijfeld vermoeide rug had.

Niek was zeer te spreken over de rol van de invaller. “Je kan spreken van een collectieve overwinning, hoewel Ferry  in zowel verdedigend als aanvallend opzicht een grote rol had, “ vervolgt hij. “Hij maakte de gehele week al een scherpe indruk, zowel op het veld als in het bestuderen van de videobeelden. Hulde”, steekt Niek de loftrompet  over de routinier, die 5 maal doeltreffend was.

De overige Trigon goals kwamen van: Danya (4), Janwillem (4), Mandy (3), Tim (3), Jordy (2) en Janke Nies.

Komende zaterdag wacht ons een nieuwe krachtmeting met ALO in Den Haag. 

Wim van  Vliet