Als alles meeLOOPT, hebben we een taptoe. Maar wat nou als alles meeZIT? Dat is bij ons eerste tot nu toe het geval, dus geen avondwandeling door Leiden, maar zaterdagmiddag een wedstrijd in Den Haag als ongeslagen kopLOPER.

Op het terrein van “De Bosjes van Pex” treedt de ploeg van trainer Niek aan tegen ALO, de oudste korfbalclub van ons land en eigenlijk van de gehele wereld! Ons eerste is al enige club in de eerste klasse E nog zonder puntverlies na de glorieuze zege afgelopen weekend in Dordrecht, waar Movado met duidelijke cijfers (14-22) de eerste nederlaag werd toegebracht.

In Den Haag wacht ons eerste opnieuw een gemotiveerde tegenstander, want ALO is na de negatieve opening tegen Swift (15-14 verlies in Amsterdam), door 2 achtereenvolgende overwinningen (17-16 Movado thuis en Ondo uit 16-18) opgeklommen naar de tweede stek. De koppositie, de ongeslagen status en de zeges met grotere marges, maken van ons team op dit moment de te kloppen formatie.

Als je na 3 speelronden de wisselende resultaten van alle clubs bekijkt, geeft dat aanleiding tot de constatering dat de ploegen elkaar niet veel ontlopen en de vorm van de dag doorslaggevend kan zijn. De laatste 2 wedstrijden startte ons achttal met overtuiging. De 7-0 tegen Refleks en de 8-0 tegen Movado zeggen in dat opzicht genoeg. In Dordrecht bleef de terugval zoals in het duel met Refleks achterwege, dus de stijgende lijn is merkbaar.

Komende tegenstander ALO won afgelopen weekend knap in ’s-Gravenzande door een sterke slotfase, nadat het de gehele wedstrijd achter de feiten had aangelopen. Dus Mandy c.s. zijn gewaarschuwd.

De wedstrijd wordt gespeeld op het sportcomplex “Bosjes van Pex”, Evert Wijtemaweg 6 in Den Haag en begint om 16.00 uur en staat onder leiding van Rick Dekker.

De wedstrijd van het tweede, dat tot nu toe 2x gelijkspeelde en 1x verloor, begint om 14.30 uur met Kees Sip als scheidsrechter.

Wim van Vliet