Op het sportcomplex “De Bosjes van Pex” in Den Haag vond ons eerste dit weekend met recht zijn “Waterloo”, omdat thuisclub ALO zeker na rust veel beter met de natte omstandigheden omging dan de onzen. Met 18-14 incasseerde ons eerste in de 4e ronde de eerste 2 verliespunten. En dat terwijl het tweede voorafgaand aan dit duel had laten zien hoe het moet en juist de eerste zege had geboekt.

Het niet meer beschikbaar zijn van een toch bepalende speler als Jordy is op dit resultaat wel invloed geweest, hoewel zijn vervanger Daan (van der Geest) het prima deed. De vaksamenstelling moest nu worden aangepast en dat is natuurlijk zonder een voorafgaand oefenduel wel even wennen. “In beide vakken was nu de rebound een stuk minder “, verklaarde Niek na afloop de moeizame partij tegen de oudste korfbalclub ter wereld. Het ging ten koste van de mogelijkheid om de bal langer in het aanvalsvak te houden, een spelletje dat Trigon doorgaans goed beheerst met het gewenste resultaat tot gevolg.

Toch begonnen we niet slecht aan het duel in de stromende regen. Met 3 van de 4 eerste Trigon goals had Tim daarin een groot aandeel. Zijn ploeg bleef tot 7-8 geregeld aan de leiding in het tot dan toe gelijkopgaande duel. Na rust veranderde dat evenwel en daar had Niek wel een verklaring voor: “De regen. Ik kan me een wedstrijd van vorig seizoen onder dezelfde omstandigheden herinneren en toen zat er ook een bepaalde matheid in de ploeg. De tegenstander oogde na rust fitter en won vrijwel alle duels daardoor.”

Bij 9-8 kwam de thuisclub voor het eerst op voorsprong, die allengs werd uitgebouwd tot een marge die wij in deze vorm niet meer konden verkleinen, laat staan ombuigen tot een voorsprong. Enkele doorgevoerde wissels brachten ook niet meer het gewenste effect ondanks de scorende inbreng van Pam.

De goals kwamen van: Tim (4), Ferry (4) Danya (2), Janwillem (2) en Pam (2)

Wim van  Vliet