Voor de korfballeague is het “buitenspelen” alweer afgelopen, maar voor alle daaronder spelende teams nog niet. Voor de senioren loopt de eerste helft van de veldcompetitie door t/m zondag 24 oktober a.s.  Het eerste kwartet wedstrijden zit er op en voor de meeste van onze teams vond driekwart van die duels plaats buiten Leiden met als prettige bijkomstigheid dat de volgende serie van 4 grotendeels zich op het terrein aan de Zoeterwoudsesingel afspeelt.

Het eerste liep afgelopen weekend tegen de eerste nederlaag aan en deelt de koppositie in 1E nu met ALO en Movado. Trainer/coach Niek kan best tevreden zijn over het behaalde resultaat: “Zeker, helaas de laatste wedstrijd verloren, maar met 6 uit 4 doen we nog mee voor het kampioenschap.”

 Ook het bereikte niveau stemt Niek tevreden: “Natuurlijk hebben we mindere fases in de wedstrijden gekend, maar over het algemeen wordt er goed en scherp gekorfbald.”

Gezien de wisselvallige uitslagen ontlopen de ploegen elkaar niet veel. Phoenix was vooraf in onze ogen titelfavoriet, maar heeft pas 2 punten. Niek daarover: ”In deze poule kan je geen voorspellingen doen. Over het algemeen liggen de uitslagen daarvoor te dicht bij elkaar.”

“Ook wij kunnen van iedereen winnen en verliezen, we zullen dus elke wedstrijd optimaal moeten zijn. Met een smalle selectie is dat de grootste uitdaging”, bouwt Niek enige reserve in over waar Trigon nu precies staat.

De smalle selectie is zeker een punt van aandacht, want komende zaterdag ontbreken Daan (werkzaam in de zorg) en Boyd bijvoorbeeld. Halverwege de week kon nog geen keuze gemaakt worden hoe dat ingevuld gaat worden. “Het is lastig. Ik probeer zo goed als mogelijk te communiceren en ik verwacht genoeg ervaring in de ploeg om hier mentaal goed mee om te gaan”, vult Niek aan.

Zaterdag zal blijken hoe de technische staf dit euvel heeft opgelost.

Trigon ontvangt zaterdag Swift Amsterdam dat het openingsduel duidelijk de baas was over Korbis (24-12), maar het laatste duel op eigen veld een pak slaag kreeg van Refleks (10-20).

Het programma voor zaterdag a.s.:
12.45 uur Sporting Trigon B1 – Fiks B1
14.00 uur Sporting Trigon 2  –  Swift (A) 2 olv nog niet bekend   
15.30 uur Sporting Trigon 1  –  Swift (A) 1 olv Ad Spelt

Wim van Vliet