Sporting Trigon wint weer.

Na de eerste verliespartij vorige week tegen ALO heeft het eerste de overwinningsdraad weer opgepakt. Het Amsterdamse Swift – op de ranglijst 2 punten achter ons – werd met duidelijke cijfers (16-10) verslagen, maar dat kwam pas tot stand in de tweede helft. De bezoekers speelden namelijk net zoals hun resultaten uit de eerste 4 ontmoeting, dus 2 wisselvallig helften.

Het was voor de technische staf wel even puzzelen om de afwezige Daan (werkzaam in de zorg) te vervangen en met Sander (Captijn) werd een verrassend “konijn uit de hoge hoed” getoverd. Het betekende voor Sander zijn eerste basisplaats. De keuze voor hem pakte onverwacht goed uit. Met zijn lengte pakte hij heel veel rebounds en verdedigend had hij zijn zaakjes ook wel voor elkaar. Sander was zelf uiteraard dik tevreden over zijn optreden.

Dat was trainer/coach ook. “Die rol is voor hem in het tweede lastiger in te vullen, dan hij nu liet zien”, vult de na aflloop een zichtbaar opgeluchte Niek aan. Hij zag zijn ploeg in de eerste helft problemen hebben met de hoofdstedelijke formatie, die viermaal een voorsprong van 1 punt nam, mede door een Leidse misser vanaf de strafworpstip.

Bij het omkeren van speelrichting begonnen we met de voordelige 9-7 op het scorebord. De eerste doeltreffende actie was echter voor Swift, waardoor het even spannend leek te worden, maar mede door enkele vakwissels aan Amsterdamse zijde (“hij gooide zijn ploeg helemaal door elkaar”, zei Duitscher na afloop over die ingreep) en een steeds beter spelend Trigon, stond het na 11 minuten 13-8. Pas 3 minuten voor tijd kwam Swift weer tot scoren, maar toen was de wedstrijd allang gespeeld, ook al kwamen wij ook niet meer tot veel doeltreffende acties en werd bij 16-9 de grootste marge bereikt.

Het slotwoord was aan de bezoekers.

Voor ons scoorden Ferry (4), Janke (3), Danya (3), Tim (3) , Mandy , Janwillem  en Sander.

Komende zaterdag speelt Trigon opnieuw thuis tegen Phoenix.