De korfballoze coronatijd heeft ook wat moois voortgebracht. Robin en Danya werden in die periode verblijd met de geboorte van hun zoon.

Danya was er in beide opzichten blij mee: “Achteraf gezien was de timing van mijn zwangerschap perfect. Op een paar wedstrijden na heb ik eigenlijk niks gemist.”

“Toen Davy een maand of 3 was begon het weer te kriebelen om te gaan korfballen. Ik kreeg ook weer zin om iets voor mezelf te gaan doen, weer actief te zijn en ook weer wat meer onder de mensen te komen. Toen ik zwanger was hadden mijn ouders en schoonouders al vrij snel aangegeven dat zij met alle liefde op Davy willen passen wanneer Robin en ik moeten korfballen. Dus toen het eenmaal begon te kriebelen, was de keuze snel gemaakt.”

Danya vindt de combinatie van moederschap, werk (lerares wiskunde) en korfbal regelmatig best wel pittig. “Op de zaterdag zijn wij vaak toch wel een lange tijd van huis. Wanneer wij weer naar huis gaan na de wedstrijd ligt Davy regelmatig al op bed. Dat vind ik wel eens jammer.”

Het weer op haar “oude” niveau komen, vond Danya eerder spannend dan moeilijk. “Toen ik weer begon met trainen vond ik het heel erg spannend. Behalve dat een zwangerschap fysiek gezien impact heeft, had ik ook (op een paar trainingen na) ruim 1 jaar niet gekorfbald. De eerste trainingen merkte ik dat ik wat onzeker was en nog niet veel vertrouwen had in wat ik allemaal kon. Langzaam maar zeker krijg ik steeds meer vertrouwen en hoop ik richting de zaal weer op mijn oude niveau te zitten.”  

 

Dat heeft Danya zeker ook over de resultaten van ons eerste: “We draaien lekker bovenin mee en ik zie ons dat voorlopig nog wel doen. Ik ben niet zo snel tevreden en ik ben van mening dat het altijd beter kan. Door de smalle selectie hebben we niet altijd in dezelfde samenstelling kunnen spelen. Dat maakt het soms wel eens lastig, maar ik vind dat wij daar goed mee om gaan.  


Komende tegenstander Phoenix werd vooraf aangeduid als de te kloppen ploeg, maar presteert vooralsnog beneden haar niveau met 4 punten uit 5 duels. Danya is voorzichtig wat de kansen betreft voor zaterdag: “Ik denk wel dat wij van elke tegenstander kunnen winnen. Belangrijk is dat wij elkaar vertrouwen blijven geven en niet ons hoofd laten hangen als het even niet lukt. Wij hebben de capaciteiten in de selectie om elke wedstrijd te kunnen winnen.

 

Phoenix was afgelopen weekend duidelijk de meerdere van Korbis (19-8). We gaan het zien zaterdag.

 

Het programma voor zaterdag a.s.:

12.45 uur Sporting Trigon B1 – TOP/Litta B3

14.00 uur Sporting Trigon 2  –  Phoenix 2 olv nog niet bekend    

15.30 uur Sporting Trigon 1  –  Phoenix 1 olv Corden Star

                                                                                                           

Wim van Vliet