De technische staf gaat de krapte van de selectie steeds meer voelen nu de competitie
aardig op gang is. Het wordt voor Niek en Henk steeds lastiger om een representatief team
klaar te stomen voor de eerstvolgende uitdaging nu er naast werkzaamheden ook diverse
pijntjes binnen de selectie het samenstellen bemoeilijken.

Janke Nies (zware knieblessure) is de eerste afhaker. Ferry (kuit), Mandy (peesirritatie) en
Tim (ziekte) hadden niet of nauwelijks kunnen trainen, maar speelden wel. En dat was vooral
te merken naarmate het rustig begonnen duel vorderde.

We kenden ook niet meer de overrompelende start uit het begin van de competitie met 7-0
en 8-0 scores. Het bleef nu beperkt tot 1-0 (na 6 minuten), waarna tegenstander Phoenix
(vooraf bestempeld als de te kloppen ploeg in deze poule) na 20 minuten het scorende
initiatief had overgenomen (3-5) zonder overigens tot grootst spel te komen. In die periode
grossierden we in onnodig balverlies en gingen we slordig om met de mogelijkheden (o.a.
gemiste strafworp bij 4-5). Na de afgekeurde 6 e treffer van Phoenix kregen de onzen echter
een bevlieging met 6 goals in nog geen 7 minuten en daar waren zeker enkele fraai
uitgespeelde aanvallen bij.

De 10-5 voordelige ruststand werkte echter allerminst geruststellend voor ons want het spel
werd in het tweede halfuur als maar minder waarmee de ook niet indrukwekkend spelende
ploeg uit Zoetermeer in feite een niet meer verwacht resultaat in de schoot geworpen kreeg.
Bij 11-7 leek er nog niets aan de hand, maar dat was 10 minuten voor tijd wel het geval toen
de marge al was geslonken tot 1 punt en Phoenix met een in onze ogen dubieuze goal op
gelijke hoogte kwam. We waren in die periode meer met onszelf en de scheids bezig dan
met het eigen spel. Er was geen rebound en ook de scherpte in de afwerking was ver te
zoeken. De 4 goals na rust zeggen genoeg. Ferry miste eerste nog een opgelegde kans, maar
redde in de slotminuut toch het punt, mede omdat de bezoekers in de slotseconden een
vrije worp verprutsten. Eindstand 14-14 en daar konden beide teams wel vrede mee hebben
deze middag.

Doelpunten: Danya (4), Janwillem (2), Ferry (2), Sander (2), Tim (2), Rosanne en Mandy.

Het tweede daarentegen verraste in positieve zin door de reserves van Phoenix met af toe
goed en vooral efficiënt aanvalsspel met 23-17 een flinke kater te bezorgen. Het tweede
heeft zich daarmee aardig naar boven op de ranglijst gewerkt.