De herfst kenmerkt zich vooral door het vallen der bladeren. Ons eerste team kent dit proces nu ook met het (uit)vallen van diverse selectiespelers. Was het door werkzaamheden van enkelen de laatste weken al een puzzel voor de technische staf om een representatief team samen te stelen, nu komen daar nog enkele pijntjes bij.

Dat laatste veroorzaakte het afgelopen duel met Phoenix al dat ons eerste niet scherp was in de tweede helft, maar ook niet kon zijn vanwege de her en der zichtbare ongemakken. Tegen het vooraf als de te kloppen ploeg ingeschatte Phoenix werd na de riante 10-5 voorsprong halverwege nog net een punt gered, waardoor het winnende ALO nu alleen koploper is in 1E.

De ranglijst wordt nog steeds gesloten door Korbis, dat nog geen enkel punt binnen harkte. De ploeg uit Waddinxveen verloor op de thuiswedstrijd tegen Movado na (15-16) de overige 5 duels met gemiddeld 10 goals verschil en dat zegt wel iets over de kracht van deze ploeg.

Trigon gaat zaterdag op bezoek bij Korbis en ontmoet daarmee de laatste van de 7 tegenstrevers in de poule. Op het eerste gezicht mag het voor de ploeg van trainer Niek geen probleem vormen om de volle winst mee naar Leiden te nemen, maar met een niet okselfrisse ploeg kan ook een hekkensluiter een lastige opponent zijn. Zelfs als deze nog op nul staat.

Trigon zal moeten winnen zeker met de confrontatie met ONDO volgende week voor de boeg. Waarmee ook het eerste gedeelte “veld” wordt afgesloten op eigen terrein.

Trigon 2 werkte zich afgelopen week keurig naar boven op de lijst door de fraaie 23-17 zege op Phoenix 2.  Het tweede team van Korbis heeft een punt minder dan de onzen.

De wedstrijden worden zaterdag gespeld op Sportpark Sniep, Sniepweg 13a te Waddinxveen.

Het programma voor zaterdag a.s.:
14.00 uur Korbis 2 – Sporting Trigon 2 olv Aalt van de Mheen    
15.30 uur Korbis 1 – Sporting Trigon 1 olv Robert van Heiningen

Op eigen veld speelt het 3e zaterdag om 14.30 uur tegen Weidevogels 3.
Op zondag speelt het 4e thuis tegen ALO 3 met Jan Anholts als arbiter.

Wim van Vliet