De eerste selectie is het afgelopen weekend goed doorgekomen. In de aanloop naar het treffen met Korbis was het even puzzelen om de eerste 2 teams naar behoren samen te stellen omdat werkzaamheden en wat fysieke problemen flink wat onzekerheden in de opstelling gaven.

Maar zowel het eerste (10-18) als het tweede (13-22) wonnen ruim in Waddinxveen, maar nou troffen we nou niet bepaald de sterkste in de poule. Integendeel want Korbis is na 7 duels nog puntloos. Geldt overigens niet voor Korbis 2, dat slechts 1 punt achter ons tweede stond. Dus een prima resultaat voor 2.

“Een makkelijke winst” concludeerde trainer/coach Niek na afloop tevreden. “Maar dat werd pas in de tweede helft veiliggesteld”, knoopte hij er direct aan vast.  De plek van de vanwege werk afwezige  Ferry werd keurig ingevuld door Jordy, maar dat gaf wel wat aanloopproblemen, zag ook Duitscher: “Vooral in het vak van Jordy, Tim, Mandy en Roos was het in de eerste helft zoeken”.

Tot 3-3 kon de hekkensluiter Trigon van repliek dienen, maar halverwege bedroeg het verschil 3 punten en dat kon de thuisclub daarna niet meer goedmaken. Onder aanvoering van de in verdedigend opzicht heersende Janwillem (onderbrak meerdere malen vroegtijdig aanvallen van Korbis) leidde Trigon bij rust met 4-7.

Die marge stond borg voor een veel beter tweede halfuur van Trigon. Pas bij 4-11 kwam de ploeg uit Waddinxveen weer tot scoren, maar toen was het duel al gespeeld. Janwillem speelde overigens ook in de aanval een fantastische partij. Vond ook zijn coach: “Niet alleen zijn eigen goals, maar ook alles wat hij vooraf regisseerde werd een goal. Een knap staaltje van een wedstrijd aanvoelen en weten waar de kracht ligt ten opzichte van de tegenstander.”

JW naam de complimenten van Niek na afloop ogenschijnlijk laconiek in ontvangst: “Dat is toch logisch.” Alsof het de gewoonste zaak van de wereld was, maar zo logisch is dat niet volgens de trainer, want “korfbalgochme van dit niveau is allesbehalve logisch, dat is een niet te leren kwaliteit.”

Voor Trigon scoorden  Danya (4), Janwillem (4), Tim(3) , Mandy (3), Jordy (2), Rosanne en Anneroos.

Komende zaterdag sluiten we op ons eigen terrein het eerste gedeelte van de veldcompetitie af met de topper tegen ONDO. Aanvang 15.30 uur.

Wim van Vliet