De laatste wedstrijden op het eigen veld voor het jaar 2021 worden omlijst door enkele activiteiten, wat voor de organisatoren reden was om er het predicaat “Super Saturday” aan vast te plakken.

Maar korfbal staat natuurlijk voorop en met ONDO uit ’s-Gravenzande op bezoek ontvangt Trigon een dermate gretige ploeg, dat spektakel op het terrein aan de Zoeterwoudsesingel vooraf al gegarandeerd is. Immers de bezoekers weten nog maar al te goed hoe de eerste wedstrijd in het Westland verliep, toen Trigon in de slotfase de wedstrijd naar zich toetrok en met 22-18 nog royaal won en zichzelf een prima start gaf.

De revanchegevoelens van ONDO waren direct na dat duel al zicht- en hoorbaar. Een bus met supporters was geen probleem en dat zou Sporting Trigon op eigen terrein wel gaan merken. Op de site van ONDO overigens niets daarover, maar dat terzijde. We geloven het pas als er een buschauffeur op de Cronesteinkade digitale muntjes in de meter stopt.

Qua support kunnen wij ons in dat geval niet meten met de bezoekers, zo eerlijk moeten we wel zijn. Het zal binnen de lijnen moeten gebeuren en dat Trigon tot veel in staat is, hebben de bezoekers in september ervaren. Sindsdien heeft ONDO nog eens 3 punten verspeeld en komt het naar Leiden als nummer 3 op de ranglijst, 3 punten achter koploper ALO en 2 achter ons eigen Trigon. 

Trigon 1 en 2 deden afgelopen weekend goede zaken door te winnen in Waddinxveen bij Korbis. Het 2e klom daardoor naar de gedeelde 3e plaats met een punt voor op ONDO 2.

Het eerste van het 60-jarige ONDO won de laatste thuiswedstrijd van Swift (A) met 13-9.

Voor beide eerste teams zal na zaterdag meer duidelijk zijn. Voorlopig afhaken in de titelrace of nog meedoen voor de bovenste plek.

Het programma voor zaterdag a.s.:

12.30 uur Sporting Trigon 3 – Die Haghe 3 olv 

14.15 uur Sporting Trigon 2 – ONDO 2 olv Jelle Berk

15.45 uur Sporting Trigon 1 – ONDO 1 olv Michel van Roon

Wim van Vliet