Sporting Trigon sluit af in mineur

Belofte maakt schuld en dus kwam ONDO inderdaad met heel wat support uit ’s-Gravenzande naar het terrein aan de Zoeterwoudsesingel en daar konden wij niet tegen op juichen. Maar daar was ook geen reden toe, want “we” zaten geen moment in de wedstrijd en verloren terecht het subtopper duel met 13-17. Omdat koploper ALO geen fout maakte, staan Trigon en ONDO nu samen op de tweede plek met al 3 punten achter de Hagenaars.

De ploeg van trainer/coach Niek was niet scherp genoeg was de duidelijke conclusie. Niet de gehele wedstrijd althans. Alleen bij 1-1 was er in de eerste helft evenwicht, maar daarna liep Trigon constant achter de feiten aan met een regelmatige achterstand van 2 à 3 punten. De natte omstandigheden deden denken aan de wedstrijd tegen ALO, toen we ook moeite had den met de constant neerdalende regen en ook verloren.

Die constatering leek gestalte te krijgen toen het direct na rust droog werd en we de in de eerste helft opgelopen 6-9 achterstand binnen een aantal minuten wegpoetsten. De 9-9 gaf de ploeg en de aanhang weer even de hoop op een beter resultaat, maar de opleving bleek van korte duur en dat was jammer, want de bezoekers hadden het in die fase ook moeilijk met doeltreffend afronden. Maar dat was ook van korte duur, want nog binnen het kwartier liepen de gasten uit naar 9-13 en toen was de wedstrijd wel gespeeld met de vorm die Trigon toonde. Vooral  ook omdat Trigon “niet scherp verdedigde”, zoals Niek na afloop vertelde en aanvallend te statisch was.

Teveel fysieke duels onder de korf werden verloren en daarmee verzandde het aanvalsspel in weinig doeltreffende acties. Met 13-17 maakte arbiter Michel van Roon niet alleen aan dit duel een eind, maar ook aan het eerste gedeelte van de veldcompetitie. Zijn laatste fluitsignaal leidde tot uitbundige vreugde bij de bezoekers, maar voorlopig is ALO nu de alleenheerser en hebben zowel Trigon als Ondo het niet meer in eigen hand als het gaat om de eerste plek.

Voor ons scoorden: Ferry (4), Janwillem (4), Jordy (2), Mandy , Pam en Danya.