Het zal u niet zijn ontgaan dat het landelijke aantal coronabesmettingen weer toeneemt. Om onze patiënten, medewerkers en bezoekers te beschermen, voert Basalt per direct een aantal voorzorgsmaatregelen in. In deze brief vatten wij samen wat dit voor u als huurder van onze faciliteiten betekent. 

1.5 meter afstand
We voeren opnieuw de 1,5 meter afstand maatregel in. Een uitzondering geldt voor groepsbehandelingen, die gaan door zonder verdere maatregelen.

Mondkapje verplicht
Het dragen van een medisch mondkapje is in alle publieke ruimten van Basalt verplicht. Dit geldt voor iedereen binnen Basalt. Als men op een stoel plaatsneemt in een van onze restaurants, een wachtruimte of een behandelruimte, mag het mondkapje af.

Tijdens de behandeling dragen behandelaren een mondkapje wanneer zij de 1,5 meter afstand niet kunnen waarborgen. Als het wel mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden tijdens de behandeling, dan is het hanteren van de basismaatregelen voldoende. Dit geldt voor de behandeling van volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar. Bij de behandeling van kinderen tot en met 12 jaar is een mondkapje wenselijk, maar niet noodzakelijk. 

Persconferentie 2 november
De overige maatregelen blijven op dit moment ongewijzigd. Aanstaande dinsdag 2 november houdt het demissionair kabinet een persconferentie. Aan de hand daarvan besluiten wij of we eventuele verdere maatregelen binnen Basalt doorvoeren.

Overzicht maatregelen

  • Blijf thuis bij verkoudheid en koorts
  • Doe de CoronaCheck bij binnenkomst (voor bezoekers en poliklinische patiënten)
  • Houd 1,5 meter afstand
  • Draag een mondkapje
  • Schud geen handen
  • Hoest of nies in de elleboog

Was of desinfecteer de handen