Vanaf zaterdag 13 november 18.00 uur gelden er nieuwe coronamaatregelen die afgekondigd zijn door het kabinet. Inmiddels hebben wij vanuit het KNKV en de Gemeente Leiden meer duidelijkheid over wat dat betekent voor het sporten in de 5 Meihal, 3 Octoberhal, de Zijl  en Basalt.

Met ingang van maandag 15 november gaan beveiligers de coronatoegangsbewijzen controleren bij het Houtkwartier, Vijf Meihal, Drie Octoberhal, Vijf Meibad, Sportcomplex de Zijl. Dit geldt voor de vrijdagavond, zaterdag en zondag.

 

Maatregelen

Voor de volledigheid zetten we de maatregelen hieronder op een rij:

  • Publiek bij wedstrijden en trainingen is niet toegestaan, ook niet bij amateursport.
  • Iedereen van 18 jaar en ouder is verplicht een CTB te laten zien als hij/zij een gebouw op een sportlocatie binnen komt. Dus wie de kleedkamer in wil, naar de wc moet of een hapje of drankje wil nuttigen in de kantine moet een CTB tonen. In alle gevallen; dus ook om (binnen) te sporten.
  • Het verplichte CTB geldt ook voor de terrassen die horen bij een kantine. Belangrijk hierbij is dat (anders dan in de reguliere horeca, waar een leeftijdsgrens geldt van 13 jaar en ouder) de CTB-verplichting geldt voor 18 jaar en ouder.
  • Voor mensen met een functie op of in de sportaccommodatie geldt de CTB-verplichting niet. Dat betreft onder andere onderhoudsprofessionals, trainers/coaches (ook van de uitclubs), vrijwilligers et cetera.
  • Ouders en begeleiders die meerijden naar uitwedstrijden moeten wel een CTB laten zien.
  • Sportkantines zijn vanaf 20 uur gesloten.

Bestuur Sporting Trigon