Trainer/coach Niek maar meteen met bovenstaande vraag geconfronteerd bij de start van de zaalcompetitie komend weekeinde. Immers op het veld doen “we” het naar behoren met de gedeelde 2e plek, maar dat is wel een klas lager. “Je ziet dat we op het veld na het wegvallen van de ervaring van Jordy en Janke Nies het een stukje lastiger hebben. Ondanks dat de invallers het uitstekend doen.”

Ruim anderhalf jaar geleden werd de competitie in de zaal afgebroken en deden “wij” het boven verwachting zeer goed met de 3e plaats en knappe zeges op o.a. Swift (M) en KVS. Of het huidige Trigon weer daartoe in staat is, wordt ongetwijfeld een moeilijke klus. Niek daarover: “Destijds haalden wij die successen door de tegenstanders goed te analyseren en onze tactiek daarop aan te passen. Het valt of staat wel met de uitvoering. We gaan zien of deze toch wel andere ploeg daar ook toe in staat is.” 

Dat de tegenstand op dit niveau wel wat anders is dan de eerste klasse, zal de selectie ongetwijfeld gaan ondervinden. “Absoluut, we speelden een lastige oefenwedstrijd tegen Koog Zaandijk 3. Dik verloren. We hadden nog geen training gehad in de zaal. De gemeente had wel een zaal beschikbaar, maar geen beheerder waardoor wij niet konden trainen en we misten bovendien een aantal spelers. We zijn wel met de neus op de feiten gedrukt en weten dus wat ons te doen staat.”

 

De voorbereiding was in dat opzicht dus al lastig. “Inderdaad, veel afwezigen (ook sleutelspelers) waardoor we veel invallers uit 3 en 4 nodig hebben gehad. Ik heb duidelijk vooruitgang gezien in verdedigend opzicht, dat was in het begin nog behoorlijk onwennig na anderhalf jaar. Toch wel anders in de zaal. Het oefenduel met Pernix (zaal hoofdklasse) werd als ik mij niet vergis iets van 19-15 (verlies)”, dus dat kan beetje een indicatie geven hoe Trigon ervoor staat.

De poule-indeling had volgens Niek wel wat gelukkiger gekund. “Het zijn op het veld bijna allemaal top 3 overgangsklasseploegen. In dat opzicht had het beter gekund dus. Rohda heeft het zwaar in de hoofdklasse, maar is wel in staat om bij Wageningen gelijk te spelen. Dus zij gaan ook echt wel hun wedstrijden winnen.”

“Kansen om erin te blijven zijn er. We gaan wederom te maken hebben met afwezigen (dat is voor een aantal wedstrijden al bekend). Geen fijne situatie, maar we kunnen ons er nu al op instellen. Dat doen we dus ook en gaan er alles aan doen om te handhaven”. Trigon zal zich op dat streven op het eerste gezicht moeten richten op HKV/Ons Eibernest en ZKV, verwachten we.

 

“Gezien de uitslagen op het veld verwacht ik dat SDO, KVA en KVS gaan strijden om de titel. Het niveau van Rohda vind ik lastig in te schatten. Hoe veel sterker is de hoofdklasse?”, vraagt Niek zich af, die ten aanzien van de veldselectie in de maanden december, januari en februari wel kan beschikken over Finn Lambooy. Niek is daar blij mee, want “zowel in kwantiteit als kwaliteit (z’n type speler hebben wij momenteel niet in de selectie) een welkome aanvulling.”

 

Voorlopig dus zonder publiek en dat is natuurlijk niet inspirerend, al hoewel de helft van de Trigon aanhang toch al vaker achter het glas en de glazen van de Vijf Mei Hal bivakkeerde dan op de tribune. Zou nu wel mogelijk zijn overigens!

“Geen publiek is balen natuurlijk. Onze beste wedstrijden anderhalf jaar geleden waren uit tegen Swift en KVS. Clubs met veel aanhang. Ook daar kan je je aan optrekken”, is de mening van Niek.

Trigon begint zaterdag in sporthal Schulenburch, Overstek 2 te Kamerik tegen SDO. Aanvang: 19.15 uur. De wedstrijd wordt geleid door Hans Klijn (arbiter) en Stefan Rijkaart van Capellen (assistent).

Het tweede start eerder op de dag in Rotterdam tegen het 2e van WION. Aanvang: 14.45 uur

Wim van Vliet