“Is Sporting Trigon overgangangsklassewaardig”, vroegen we ons aan de vooravond van de start van de zaalcompetitie af. Immers we spelen op het veld een klas lager, doen het daarin behoorlijk, maar overgangsklasse is toch een niveautje hoger.

Dat bleek dus zaterdag in Kamerik, waar de ploeg van trainer/coach Niek bijna driekwart van de wedstrijd goed mee kon met SDO, dat het eerste gedeelte van de buitenlucht competitie afsloot met een keurige 3e plaats in de overgangsklasse.

Dat de thuisclub gewend is op dit niveau te spelen was aanvankelijk niet te zien. Ons eerste hield goed stand, scoorde goed mee en nam regelmatig een voorsprong van 2 punten (7-9, 9-11) tegen de ploeg die als een van de titelkandidaten gezien wordt. SDO leek dat te bevestigen toe het met 14-12 de leiding had overgenomen. Mandy en haar ploeggenoten beten echter goed van zich af en met de 3-0 run stonden we aan het begin van de tweede helft toch wel enigszins verrassend op voorspong: 14-15.

Maar die tweede helft was andere koek, hoewel Janwillem in eerste instantie nog wel de voorsprong verdubbelde (14-16). Tot 17-17 ging het nog gelijk op, maar daarna waren we geen schim meer van wat zich daarvoor had afgespeeld. Elementaire dingen gingen fout (veel balverlies, slechte balvaardigheid, gemiste strafworp en doorloopballen) en dat was tegen een steeds fanatieker en energieker spelende thuisclub funest. “Domme overtredingen” (woorden Niek) leverden evenzovele strafworpen of (sommige wel erg gemakkelijk gegeven overigens) en Trigon was gezien. Zeker toen de scherpte in de verdediging verdween en SDO lang kon aanvallen in een steeds hoger baltempo. Via 24-18 werd de martelgang gestopt bij 33-23.

Duidelijk was dat we hard op de eigen tekortkomingen gewezen zijn, zoals het aanvallend te veel afhankelijk zijn van de impulsen van Janwillem en Ferry en in mindere mate de vrije worpen van Danya Kling. Er is nog een hoop werk te doen.

In dat opzicht had SDO zijn huiswerk goed gedaan. Dat hadden wij ook wel, maar SDO was completer en niet afhankelijk van 1 of 2 spelers.

Wim van Vliet