Na de ingecalculeerde verliespot tegen KVS, richten we ons nu op de altijd beladen confrontatie met de Eibers, oftewel fusieclub HKV/Ons Eibernest. De Hagenaars waren een paar weken geleden veel te sterk en dat lieten ze vooral in de tweede helft zien, nadat aan onze kant Janwillem en Danya kreupel naar de kant moesten. Zij zullen vermoedelijk dit zaalseizoen ook niet meer van de partij zijn.

De nieuwe ploeg van “onze” Marc won in de eigen hal aan de Steenwijklaan met 24-16 en verzekerde zich daarmee vrijwel zeker van de veilige 3e plek, want wil Trigon die plek nog bereiken dan zal het dit duel met minimaal 9 punten verschil moeten winnen als beide teams gelijk zouden eindigen in de eindrangschikking. Optimisme is een, maar realiteit is twee. En dat laatste geeft aan dat de ploeg van trainer/coach Bongers completer is, zeker nu Trigon kampt met de nodige noodzakelijke aanpassingen.

Uiteraard ziet Niek (over optimisme gesproken) nog wel kansen terugkijkend naar de eerste wedstrijd: “We hebben in de fase vlak na rust laten zien dat we hen prima aankunnen. Die opleving kwam ten einde na het uitvallen van JW en Danya. Doordat we zo diep moesten gaan om terug in de wedstrijd te komen konden we helaas niet goed met die situatie omgaan.”

“Het geeft wel vertrouwen dat we hebben laten zien dat we ook goed tegen hen kunnen zijn. Scherper beginnen zodat we niet de hele wedstrijd achter de feiten aanlopen wordt belangrijk.
Aan mij de taak om het verdedigend beter neer te zetten. Dat lukte in de 2e helft ook. Nu zal dat vanaf minuut 1 moeten. Ondanks de beelden die je kijkt is dat makkelijker in een return, maar dat geldt natuurlijk ook voor hen. De personele problemen blijven een probleem. Helaas blijft het ook deze week niet alleen bij de reeds genoemde geblesseerden”, besluit de niet te benijden coach.

De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld in de Vijf Mei Hal, begint om 15.30 uur en staat onder leiding van de heren Jelle Berk en Maurits Mooren.

Het nog ongeslagen 2e speelt de returnwedstrijd tegen het 4e van Avanti/Post Makelaardij. Dat duel begint om 14.10 uur en staat onder leiding van René Zaal.

Wim van Vliet