De vreugdedans van de selectie na de slotbuzzer in de Vijf Mei Hal had alles weg van een behaald kampioenschap, wat de wat “brommende” Jan Bongers verleidde tot “jullie schieten er niks mee op”. Met die woorden heeft de imposant ogende Haagse coach wel enigszins gelijk, maar zijn ploeg liet wel de kans liggen zich definitief in veiligheid te spelen. Beetje zure druiven dus.
De directe aanleiding voor die uitgelaten stemming was de rake 26-25 door Janwillem 3 seconden voor tijd. Iedereen vroeg zich vooraf af of het meespelen van JW (enkelblessure) wel verantwoord was, maar JW bewees zijn gelijk, al “neem ik die fikse knobbel op mijn enkel maar op de koop toe”, zei hij lachend na afloop. Zwaar ingetaped speelde hij een prima wedstrijd en nam daarmee de ook niet optimaal fitte rest op sleeptouw. Een verademing met het rommelige spel van een week ervoor.

Het leek aanvankelijk wel de kant op te gaan van een kansloze wedstrijd. Immers halverwege de eerste helft keek onze ploeg, die echt niet slecht begon, al tegen een 1-7 achterstand aan. Maar in plaats van het wel te geloven, kwam er iets over de ploeg van “nee niet nog een keer”.

“Accepteren dat we op dit moment geen serieuze rol van betekenis kunnen spelen op dit niveau,”
zei Niek een paar weken terug in Den Haag na de 24-16 nederlaag tegen diezelfde Eibers. Luidruchtig meelevend langs de kant – weleens tot ergernis van het goed leidende duo Berk en Mooren – zag Niek zijn formatie via de tussenstanden 3-8 na 5-10 tot op 1 punt (11-12) van de tegenstander komen. Daarmee was Trigon volledig terug in het lekker spannende duel.

En die trend zette door in de tweede helft ondanks het feit dat HKV het verschil halverwege direct na de hervatting verdubbelde: 12-16. Ferry (2) en Tim zorgden rap voor 15-16. De tegengoal van “onze” Marc leek nog even roet in het eten te gooien, maar bij 17-18 stond zijn ploeg voor het laatst aan de winnende kant. Trigon nam de regie over het duel over mede door het inbrengen van good-old Henk vd Gugten, die rust uitstraalde en samen met broer JW in verdedigend opzicht de Haagse mannen de baas waren. Trigon nam driemaal een voorsprong van 2 punten, maar bij 25-24 leek het hectische duel door de koelbloedig door Blessdy Blom benutte strafworp te gaan eindigen in een gelijkspel, waar iedereen wel vrede mee kon hebben. In de paar seconden zuivere speeltijd die nog over waren, dacht onze “man van glas” daar echter anders over.

Zonder meer een vaccinatie voor het zelfvertrouwen van onze gehavende selectie.

Opmerkelijk is dat alle basisspelers tot scoren kwamen: Ferry (7), Mandy (4), Tim (4), Pam (3), Anneroos (3), Janwillem (2), Sander (2) en Roos.

Het tweede won overtuigend ook zijn vierde wedstrijd met 23-16 van Avanti 4.

Wim van Vliet