We kunnen zaterdag opnieuw naar de Vijf Mei Hal, maar nu wel een uurtje eerder dan afgelopen week omdat ’s-avonds ZZ Leiden – de trotse halvefinalist van de Europe Cup – tegen Leuven speelt.

Geen probleem, want op “onze” tijden is er altijd wel een plekje te vinden op de tribune. Ook tegen de komende tegenstander KVS, dat ons een paar weken terug met 32-14 stevig de nek omdraaide. Maar dat had ook veel te maken met de fantasie opstelling van ons ten gevolge van corona, blessures en verlofgangers op het ingelaste tijdstip van dit duel. Niet dat een voltallig Trigon KVS van de zege had kunnen afhouden, maar HKV/Ons Eibernest – met de duidelijke 24-16 wist uit het eerste duel op zak – verkeek zich ook flink op het verbeten strijdende team van captain Mandy, als Trigon maar over de redelijk ingespeelde basis kan beschikken.

Dat gaat zaterdag zeker niet gebeuren, vindt trainer/coach Niek. “Ik vond het krachtsverschil wel heel groot. Het wordt dus moeilijk om een andere wedstrijd neer te zetten dan in Scheveningen. Uiteraard gaan we het wel proberen. We spelen sowieso in een andere opstelling dan in het vorige duel tegen KVS, maar het wordt helaas weer puzzelen ten opzichte van de wedstrijd tegen HKV van afgelopen week.”
Ook de voorbereiding is niet optimaal. “Normaal trainen zit er niet in vanwege de bezetting van de “grote” hallen in Leiden. We trainen deze week in gymzalen, natuurlijk te klein voor de gangbare korfbalveld afmetingen”, vervolgt Niek, voor wie het ook een verrassing is hoe de “nieuwe” opstelling zal functioneren.

“Het leidt in ieder geval niet tot paniek bij iedereen, want het is toch al een vreemd seizoen”, zegt de speler van Trigon 4. “Misschien worden al die onzekerheden wel onze kracht”, zegt hij met een flinke glimlach.

Trigon heeft nog 2 wedstrijden en het streven is daar toch minimaal een punt aan over te houden. “Reken maar dat we daar ons best voor gaan doen”, besluit Niek vastberaden.

De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld in de Vijf Mei Hal, begint om 14.25 uur en staat onder leiding van de heren Arjan Roos en Patrick Fuchs.

Het nog ongeslagen 2e speelt de returnwedstrijd tegen het 3e van DES. Dat duel begint om 13.05 uur en staat onder leiding van Jaap Toet.

Wim van Vliet