Trigon kan KVS weer niet bijbenen.

“Dit is niet leuk meer, hè”, zei KVS-coryfee Dick van Arkel in de rust tegen me tegelijk wijzend naar het scorebord dat 4-16 aangaf. Ik kon niet anders dan hem gelijk geven, maar dat wisten we in feite natuurlijk vooraf al. Daarvoor was en is zijn club gewoon op alle fronten te sterk voor het huidige Trigon, dat zich moet behelpen met het trainen in gymzalen (De Drie Octoberhal is in gericht voor Oekraïense vluchtelingen) en met telkens afwezigen in de basisopstelling.

Nu ontbraken Danya (blessure) en aanvoerster Mandy (vakantie), maar het moet gezegd dat ook een voltallig Trigon niet opgewassen zou zijn tegen de op alle facetten goed bezette Scheveningse formatie. Tel daarbij de gedrevenheid van de bezoekers en het forse verschil is snel verklaard. Typerend voor die gedrevenheid was wel de actie van oud-international André Kuipers (hoofdcoach KVS), die de jurytafelbemanning even kwam vertellen dat de schotklok pas ging lopen als de bal na de uitworp was ontvangen door een medespeler. Maar dat wist de goed opgeleide Michel allang natuurlijk, anders zit hij daar niet!
En waar ging het om? Om de 2 resterende seconden voor rust na de goal van Pam. Het niet altijd even consequent leidende duo Arjan Roos en Patrick Fuchs wilde die fluttijd niet schenken aan de spelers. Dus uitspelen en dat bij een stand van 4-16. Ja ja.

Op het resultaat viel niet veel af te dingen, al gaf de openingsfase misschien nog wel de indruk dat het niet zo’n groot krachtsverschil in de score (32-14) zou opleveren als twee weken terug . Immers na 8 minuten zuivere speeltijd was het “pas” 1-3, maar nog eens 8 minuten verder was het al duidelijk welke kant het zou opgaan: 1-9. Trigon deed zijn best, maar moest teveel moeite doen om vrij te komen en ontbeerde zuiverheid in de afwerking. KVS had daarnaast een overwicht (zowel lengte als fysiek) onder de korven met veel rebounds.

Trigon deed het na de hervatting beter, ten eerste door scherper te verdedigen en ten tweede door wat meer agressie in het spel te leggen. KVS bleef aanvallend dynamischer en beter ingespeeld, maar kon het grote verschil van voor rust in de score niet meer herhalen. Trigon kon het verlies in die tweede 25 minuten zuivere speeltijd beperken tot 7-10 , wat na zo’n rampzalige eerste helft best een compliment is voor Niek en de zijnen.
De 11-26 nederlaag en de verrassende 24-23 winst van HKV/OE op SDO betekent dat we definitief als laatste eindigen in de Overgangsklasse Cb en ons kunnen gaan richten op de play-out duels met de nummer laatst uit Ca, waar het nog erg spannend is.

Doelpunten: Sander (3), Janwillem (3), Ferry (2), Pam, Anneroos en Tim (allen 1x).

Het tweede won overtuigend van DES 3 met 23-10 en kan niet meer achterhaald worden als het om de eerste plaats gaat. Promotie naar de eerste klasse is vrijwel zeker en om het kampioenschap wachten nog 2 duels tegen de nummer 1 uit de andere poule.

Wim van Vliet