Exact 4 maanden geleden stelde ik bovenstaande vraag aan Niek. Hij kon de vraag niet echt beantwoorden, maar vond wel dat de indeling wat gelukkiger had gekund. Komende zaterdag sluit ons eerste de gedevalueerde competitie af op de plek (Kamerik) waar deze begon, toen we er nog van uitgingen dat het een competitie van 14 duels zou worden. De corona maatregelen van de overheid hebben dat voorkomen. Het worden 8 duels voor Trigon, want inmiddels is wel duidelijk dat we na zaterdag nog 2 play-out potjes tegoed hebben tegen de nummer laatst uit de Overgangsklasse Ca.

De zwaarbevochten winst op HKV/OE gaf nog wel enige hoop om van plek 4 af te komen, maar datzelfde HKV/OE presteerde het in de voorlaatste speelronde om SDO te kloppen en werd zodoende onbereikbaar voor ons.

In die achteraf niet meetellende partij In november in Kamerik gaf ons eerste driekwart van de wedstrijd aan het niveau toch wel aan te kunnen, maar dan moet alles meezitten. In het laatste kwart stortte de ploeg van Niek en Henk volledig in en werd 14-16 voorsprong van net na de rust ingewisseld voor de 33-23nederlaag. Een stevige uitslag dat wel. In de wel geldende thuiswedstrijd wist Trigon het verschil te beperken tot 5 goals en was er wel degelijk sprake van een echte wedstrijd.

Symbool voor die “opleving” kan in mijn optiek de inbreng van Sander staan. Die zich met zijn 3 goals afgelopen week tegen KVS ineens ontpopte als een afmaker. Voor iemand die pas een jaar of 4 serieus (in coronatijd) korfbalt hield hij zich tegen het oppermachtige KVS goed staande, een groot verschil met het eerste duel in Kamerik.

De zoon van Henk ervaart dat zelf ook wel: “Ik merk dat ik me steeds meer vertrouwd voel op dit niveau en dat is een fijn gevoel. Ik kwam natuurlijk pas halverwege de veldcompetitie in 1 terecht, een beetje onder het motto “we zien wel waar het schip strandt” na het wegvallen van Jordy. Ik denk dat niemand, net als ik zelf, had verwacht dat dit verrassend goed ging. De afgelopen maanden hebben het constant trainen in 1 en de vele concrete tips en aanwijzingen van Niek, JW en Ferry ervoor gezorgd dat ik (zelf vind dat ik) grote stappen vooruit heb gemaakt. Ook speelt mijn zusje Renske (speelt in Meervogels 1) hier een grote rol in, die zo goed als altijd onze wedstrijden terugkijkt en op basis hiervan altijd op- en aanmerkingen heeft die mij weer helpen verbeteren. Ik ben er zelf van overtuigd dat er nog veel meer in zit, omdat ik me nog op veel gebieden denk te kunnen verbeteren”.

Dat vader Henk langs de lijn zit stoort hem niet. Integendeel zelfs. Ik vind het juist allesbehalve lastig eigenlijk. Ik zie het eerder als een voordeel. Ik kan met hem, zowel bij Trigon als wanneer ik thuis bij mijn ouders ben, met hem altijd over korfbal praten. Zeker in mijn eerste twee jaar bij Trigon, toen ik hem als coach had in het 2e, kreeg ik van hem ook veel tips en aanwijzingen om mijn spel te verbeteren en nu nog steeds. Zo dank ik hem en mijn zusje eigenlijk grotendeels voor de ontwikkeling die ik heb doorgemaakt sinds ik ben begonnen met korfballen.”

Sander kan het zaterdag opnieuw bewijzen overgangsklassewaardig te zijn. Volgende week maken we nader kennis met de huidige penningmeester van Trigon. Hij had veel te vertellen namelijk!

Trigon begint zaterdag in sporthal De Schulenburch, Overstek 2 te Kamerik tegen SDO. Aanvang: 20.15 uur. De wedstrijd wordt geleid door John Schaap (arbiter) en Sjaak Dikkeboom (assistent).

Het nog ongeslagen tweede besluit eerder op de dag in Rotterdam tegen het 2e van WION de reguliere competitie. Aanvang: 13.15 uur

Wim van Vliet