Hoe de toekomst er van ons Trigon ook gaat uitzien, de realiteit op dit moment is dat de seniorenteams achter het eerste het stuk voor stuk prima doen. Het tweede (alle 6 duels gewonnen), het derde (1 nederlaag) en het vierde (1 gelijkspel) staan nu op de eerste plek en alle in de res. 2e klasse! En ons enige breedtesport team (het 5e) slaagde erin koploper Groen Geel met 17-10 een flinke dreun te verkopen. Het gebeurde allemaal zondagmiddag in sporthal De Zijl, waar de uitbater van het restaurant gewoon om 16.00 uur de deuren sloot omdat de gemeente vergeten was hem in te lichten dat er nog even tot half zes een paar van de 3 Oktoberhal verplaatste wedstrijden gespeeld zouden worden. Maar voor het definitief eerste geëindigde 4e geen probleem om het toch na afloop gezellig te maken. Dan is een supermarkt vlakbij reuze handig.
En ik was een ietsje later thuis dan gepland….

En het eerste? Dat pakte warempel het ene punt waarop de selectie al weken zinspeelde, maar helaas zonder effect omdat HKV/OE vorige week door de winst op SDO voor ons onbereikbaar was geworden in de opgesplitste poule.
“Het was een leuke wedstrijd” was de simpele reactie van Niek na afloop van het slotduel van de reguliere competitie in Kamerik. En daar had hij wel gelijk in, want zijn ploeg verraste toch wel enigszins thuisclub SDO met de puntendeling. Aan het eind van de 50 minuten zuivere speeltijd stond er 17-17 op het bord en dat is toch wel andere koek dan de 33-23 van november 2021, de wedstrijd die uiteindelijk niet zou meetellen. Het eerste verliespunt van SDO in eigen huis!

In dat november duel hield ons eerste het heel lang vol, maar was het in het laatste kwartier niet meer opgewassen tegen de vooraf als titelkandidaat bestempelde thuisploeg. Daar was nu totaal geen sprake van want we begonnen zonder schroom goed aan de wedstrijd met 3 goals in evenzovele minuten, waarop SDO pas daarna een eerste productief antwoord had. Bij 7-4 leek de thuisclub de zaak onder controle te hebben, maar de weerstand van de ploeg van de weer aanwezige aanvoerster Mandy was dermate, dat deze halverwege de wedstrijd met 7-8 aan de leiding ging.

SDO, al zeker van de 2e plaats, moest dus in de achtervolging en dat lukte maar moeilijk, want onze vrouwen (goed voor 11 van de 17 goals) schoten er lustig op los en nog raak ook. Pas bij 15-14 halverwege de tweede helft kwam de thuisclub weer eens op voorsprong. De 16-14 leek de genadeklap voor Trigon te worden, maar op dat moment nam Tim de scorende rol van de vrouwen over: 16-16. Pam (goed voor 5 goals) maakte 2 minuten voor tijd de verdiende gelijkmaker, waarna JW in de slotseconden zijn kunststukje tegen HKV/OE leek te gaan herhalen maar de bal tolde uit de korf.
Maar het resultaat moet vertrouwen geven voor de komende nacompetitieduels op 9 en 16 april. De tegenstander moet komen uit de poule met OVVO, Rohda, KVA en ZKV, waar nog van alles mogelijk is omdat niet alle wedstrijden gespeeld zijn.

Doelpunten: Pam (5), Tim (4), Anneroos (3), Mandy (3), Sander en Janwillem.