Multisporter Sander korfbalt ook nog

Vorige week stuurde ik zomaar (nou eigenlijk ook niet) wat vragen aan Sander voorafgaand aan de wedstrijd tegen SDO. Voor iemand die niet zo op de voorgrond treedt, had hij onverwachts veel te vertellen. Te veel voor de SDO-voorbeschouwing. Sander deed het in die partij naar behoren en ontwikkelt zich steeds meer op alle facetten van het korfbal. Opmerkelijk voor iemand die pas serieus 4 jaar met onze sport bezig is.

Dat hij ooit op overgangsklasse zou acteren, verbaast hemzelf ook. “Dit is inderdaad mijn 4e jaar dat ik korfbal. Hierin zitten natuurlijk ook nog de afgelopen Corona-jaren, dus in hoeverre dit geldt als volledig korfbal-jaar laat ik maar aan anderen over om te bepalen”, zegt hij met een lach. “Ik denk dat het typerend is voor of ik ooit dacht dit niveau te bereiken wat een oud-teamgenoot (van mijn eerste jaar korfbal in Meervogels 3) laatst tegen mij zei toen ik bij mijn zusje aan het kijken was. Hij was redelijk verbaasd toen ik hem vertelde nu in Trigon 1 te spelen, waarna we nog wat herinneringen ophaalden aan ons seizoen samen. Hij zei (wel grappend en op een aardige manier) basically (in feite, WvV) dat ik toen niet bepaald kon verdedigen en ik ook schietend niet bepaald een korf wist te raken. Dit was natuurlijk niet geheel onlogisch, aangezien ik toen enkel bij mijn vader en zusje was komen kijken van kleins af aan en verder geen enkele ervaring had met korfbal. Dus denken dat ik ooit überhaupt op overgangsklasse zou acteren? Absoluut niet.”

Fysieke kracht vindt de 23-jarige speler zijn sterkste punt. “Ik ben (al zeg ik het zelf) lang, sterk en conditioneel goed op orde en dit helpt mij zeker. Voornamelijk reboundend vind ik mezelf sterk en door verschillende tips van Niek en JW ben ik hierin de afgelopen maanden flink gegroeid. Ik merk op trainingen dat ik, door goede tips van Ferry, ook steeds beter begin te schieten, dus ik hoop dit binnenkort ook een keer te kunnen laten zien in een wedstrijd.”

Het verdedigen vindt Sander een aandachtspunt: “Ik wil heel graag nog beter gaan verdedigen, zodat ik meer druk kan geven. Hierin ben ik vaak nog zoekende naar wat nou het beste werkt, qua voetenwerk en hoe ik dien te staan. Verder is het een inkoppertje, maar denk me overal nog wel in te kunnen verbeteren, dus daar ga ik hard aan werken de komende tijd.”

Sander is vrijwel dagelijks met sport bezig. “Ik heb tot mijn 19e op hoog niveau gevoetbald (als keeper). Ik ben een aantal jaren actief geweest op het een na hoogste niveau van Nederland, waarbij we onder andere wedstrijden speelden tegen FC Groningen, PEC Zwolle en De Graafschap. Dit zijn leuke herinneringen. Ook leuk om nu te horen dat bijvoorbeeld Tim vroeger bij het gewestelijk team zat van de KNKV en ik bij dat van O13 t/m O17 zat bij de KNVB.
Hiernaast tennis en padel ik op dit moment ook competitief. Ik ben dinsdag altijd een kwartiertje later op de training met de selectie omdat ik eerst anderhalf uur train in Zoetermeer (tennis). Vanaf begin april begint hierin de competitie ook weer, dus speel ik naast de korfbalcompetitie op zaterdag ook padel competitie op vrijdagavond en tenniscompetitie op zondag.”

Sander vergeet zijn maatschappelijke toekomst allerminst., Hij heeft de bachelor International Sports Management afgerond. “Momenteel volg ik de master Sportbeleid en sportmanagement aan de Universiteit Utrecht en loop ik stage bij FC Twente, “scoren in de wijk” (maatschappelijke tak van FC Twente) waar ik verantwoordelijk ben voor de impactmeting van al onze projecten. Dit doe ik allemaal met veel plezier. Ik woon in Utrecht met twee goede vrienden en ben inmiddels denk ik twee jaar penningmeester van Trigon”, besluit de 23-jarige zoon van Henk (vd Nol).

Wim van Vliet