Half april anno 2022 korfballen we nog rustig door in de zaal. Door de aangepaste competitie en de creatie van een “tussenklasse” krijgen we door het gehele land te maken met play-offs. Die tussenklasse zorgt wel voor een onduidelijk overzicht op welk niveau je nou eigenlijk acteert. Als je zegt “ik speel in de eerste klasse”, heeft de aangesproken buitenstaander er geen benul van dat dit volgend seizoen echt op het 5e (!) niveau van het vaderlandse korfbal is.

Dat lot lijkt onze club beschoren, als de komende 2 wedstrijden niet het gewenste positieve resultaat opleveren. De tegenstander is uiteindelijk KVA geworden. Het had ook zomaar OVVO, ZKV of het door onze Maarten getrainde Rohda kunnen zijn. Een flinke tegenvaller voor de club uit Amstelveen, als we Niek moeten geloven: “Als we de aspiraties met elkaar vergelijken dan mag duidelijk zijn dat KVA de favoriet is. Zij hadden immers titel aspiraties. Het zijn wedstrijden op zich, daarbij komt dat ik ons ondanks de problemen in de bezetting wel gegroeid vindt. Kijk maar naar de returns tegen HKV en SDO ten opzichte van de eerste duels.“

De trainer/coach had geen voorkeur voor een tegenstander. “Nee, het lag zo dicht bij elkaar dat we wel kunnen stellen dat de vorm van de dag en de juiste tactiek doorslaggevend was. Dat laatste is een compliment voor mijn vriend Maarten natuurlijk”, zegt Niek, die met het 4e na de wedstrijd van het eerste meteen ook aan de bak kan voor een van de twee kampioensduels tegen ONDO 2.

“Ik heb inmiddels de beelden van KVA en daarmee automatisch de andere tegenstanders uit de poule gezien. Hun goede verdediging is mij opgevallen. We hebben gezien dat wij het scorend best lastig hebben dit seizoen. Dus de beste tegenstander voor Trigon? Ik denk het niet. Neemt niet weg dat we de wedstrijden met vertrouwen tegemoet gaan. Het gelijke spel tegen SDO mocht op papier dan wel niks uitmaken, het heeft ons wel een boost vertrouwen gegeven”, vervolgt Niek.

Eerst thuis en volgende week in Amstelveen. Het maakt Niek niet veel uit: “Ik merk aan onze ploeg dat wij goed omgaan met het uitpubliek. Sterker nog. Ik heb het idee dat het ons iets extra’s geeft.”

Opmerkelijk is dat “onder” het eerste zowel 2, 3 en 4 alle als eerste geëindigd zijn in de reserve 2e klasse! Op dit niveau promoveren ook de 8 beste verliezende play-off ploegen. “Het 2e zit daar zeker bij. Het 4e is daar niet zeker van, maar de kans is groot dat ook zij promoveren ook als ze hun play-off niet weten te winnen. De kans is groot dat we daarmee volgend jaar met 2 teams in de reserve 1e klasse gaan spelen. Daar spelen geen zondag teams in. (3 en 4 spelen op zondag!). We hebben te veel spelers die alleen op zondag kunnen spelen om te promoveren. Wel een fantastisch resultaat van onze reserve teams”, besluit Niek met enige trots.

De wedstrijd van het eerste begint om 14.45 uur (Vijf Mei Hal) en staat onder leiding van John Schaap en assistent Sjaak Dikkeboom.

2 speelt uit bij het Haagse GKV om 13:30 uur in sporthal Overbosch. De wedstrijd van het 4e (in de Vijf Mei hal) begint om 16.15 uur.

Onnodig te melden dat al onze teams de nodige ondersteuning kunnen gebruiken en zullen waarderen.

Wim van Vliet