Met nog 1 extra duel te gaan, komt er een einde aan een lang tijdperk dat we ons in de zaal overwegend overgangsklasser konden noemen. Dat kan de harde conclusie wel zijn na de 13-24 nederlaag tegen KVA, dat volgende week het klassenbehoud op dit niveau kan bevestigen. Je mag er wel van uitgaan dat Trigon niet meer bij machte is om in Amstelveen even te winnen en dan ook nog met meer dan 11 goals verschil.

Daarvoor was de wedstrijd afgelopen zaterdagmiddag in de Vijf Mei Hal direct te veel beslissend. Een wedstrijdbeeld waar trainer/coach Niek vooraf al bang voor was kwam uit. “Veel moeite om goede kansen te creëren. Verdedigend hielden we het volgens opdracht heel lang goed vol. Maar als jezelf niet scoort, kan de tegenstander veel herhalen en dan komt er een moment dat zij hun aanvallende tactiek goed kunnen aanpassen”, constateerde Niek enigszins berustend. Met diverse wissels in de vakken trachtte hij wat meer grip te krijgen, maar niemand van ons was scorend in vorm.

Het begin was voor de bezoekers, maar de 0-3 kon in eerste instantie nog worden weggepoetst door de scorende inbreng van de routiniers JW en Ferry. Het was de laatste keer dat de ploegen in de score in evenwicht waren. KVA nam weer een voorsprong van 3 goals en die marge konden we regelmatig meescorend tot aan de rust nog wel vasthouden: 7-10.

Als er al hoop op een goed resultaat in dit tweeluik zou zijn, verdween die zienderogen in de tweede helft. Na 8-11 stootte KVA door naar 8-16 en toen was de wedstrijd wel gespeeld, de vakbekwame inbreng van de ingebrachte Henk en Ellen en de goede wedstrijd van Roos ten spijt. Henk (al 5 jaar niet echt meer in training) deed in de rebound wat van hem verwacht werd en ook Ellen vulde haar speeltijd op de haar bekende strijdwijze in.
Niek vond het geweldig dat hij een beroep op hen kon doen.

Doelpunten Ferry (4), Mandy (3), Janwillem (2), Anneroos, Rosanne, Pam en Ellen.

Het tweede won in Den Haag met 16-18 het eerste kampioensduel van GKV 2. Het 4e (in een fantasieopstelling) verloor met 17-18 van Ondo 2 het eerste duel om de titel.

Wim van Vliet