“Een verschil van 11 doelpunten is een meer dan goede uitgangspositie voor volgende week natuurlijk”, staat op de website van KVA te lezen. Een understatement van jewelste natuurlijk, want we moeten wel reëel blijven dat de rol van ons Sporting Trigon op dit niveau uitgespeeld is. Daarvoor was KVA, dat zichzelf maanden terug nog als titelkandidaat zag, vorige week in de Vijf Mei Hal gewoon te sterk. De uitslag 13-24 spreekt boekdelen.

De goede prestaties van 2, 3 en 4 ten spijt (alle eindigden als eerste in hun poules van de res. 2e klasse) zal het eerste genoegen moeten nemen met een plek in de eerste klasse, waarop we ook op het veld al uitkomen. En dat is misschien ook wel ons niveau op dit moment.

Hoe ga je zo’n laatste duel nou in met de wetenschap dat er niet veel meer eer te behalen valt dan met opgeheven hoofd het strijdtoneel verlaten? Trainer/coach Niek en zijn spelers nemen de wedstrijd serieus en dat is een loffelijk streven. “We zijn wel realistisch en weten dat de kans heel klein is tot onmogelijk. We gaan in de beginfase natuurlijk wel veel risico nemen om te kijken of we hen toch nog zenuwachtig kunnen maken”, zegt Niek strijdlustig. “Zodra blijkt dat dit niet lukt gaan we ervoor om een goede wedstrijd neer te zetten en spelen we voor een “normale“ winst”, vult Niek vol bravoure aan.
En dan doet de “club met een roemrucht verleden, dat eind jaren ’90 tot de top van Nederland behoorde” (citaat KVA-website), een stap terug.

Een goed resultaat kan ook een goede opsteker voor de hervatting van de veldcompetitie betekenen. “Want over een week spelen we immers alweer op het veld”, besluit Niek.

KVA – Sporting Trigon begint zaterdagavond om 20.00 uur, wordt gespeeld in De Nieuwe Bankras, Pandora 3 in Amstelveen en staat onder leiding van Willem van Ieperen en Thijs Groen.

Maar er kan ook nog wat gevierd worden, als het tweede ook het 2e duel om de titel van de reserve klasse 2L wint van GKV2 uit Den Haag. Die wedstrijd wordt gespeeld in de Vijf Mei Hal, begint om 12.30 uur en wordt geleid door Tim Kuiper.

Het 4e verloor het eerste duel met miniem verschil van ONDO 2 en zal in ’s-Gravenzande moeten proberen te winnen met minimaal 2 doelpunten verschil om het kampioenschap van de reserve klasse 2K binnen te halen. Dat duel is in de Westlandhal en begint om 18.30 uur.

Wim van Vliet