Paaszaterdag 2022 veel korfbal gezien op mijn TV. Natuurlijk de zaalfinale in Ahoy bij de NOS, maar later via YouTube zelfs ons (fantasie) vierde, dat het als behoorlijk ongetraind achttal het 2e van het ambitieuze ONDO knap lastig maakte om ook het tweede duel om de titel te kunnen winnen. Na de 17-18 in Leiden werd het nu 16-14 voor ONDO. Het 4e schijnt wel gepromoveerd te zijn. Knap.

Een drietal “vierdelingen” was al eerder in actie bij het gehavende tweede, dat GKV 2 met maar liefst 24-10 een flinke illusie armer maakte en na de winst in Den Haag “We are the champions” ten gehore kon brengen. Dik verdiend, alle wedstrijden gewonnen en veel gescoord. Dat de teams in de zondag 2e klasse een hoger niveau aantikten, doet niets af aan de knappe prestatie van 2, dat regelmatig de gedwongen aanpassingen in het eerste moest verwerken. Met dank aan al die invallers uit 3 en 4.

Later op de avond op primetime de livestream van KVA-Sporting Trigon, waarbij we voor de onmogelijke taak stonden even te winnen en dan nog met 12 punten verschil. De vooraf door Niek bedachte “taktiek” om met een snel te nemen voorsprong de thuisclub onrustig te maken, kon meteen de prullenbak in, want het tegenovergestelde gebeurde: 6-1. Niek had overigens zijn ploeg weer moeten aanpassen door de enkelblessure van Tim, die prima vervangen werd door de in competitieverband debuterende Joep. Het gevolg was dat we tot aan de rust een moedeloze indruk maakten, in de hand gewerkt door weinig rebounds en falen in de afwerking van dezelfde kansen, die KVA wel benutte.
De ruststand van 19-8 deed het ergste vrezen voor een “Pernixje” (dat verloor van DSC met 45-17 en 38-19), maar we deden het in onze (voorlopig?) laatste 25 minuten overgangsklasse een stuk beter, mede omdat de scherpte in de afwerking bij KVA flink was afgenomen. Halverwege de tweede helft hadden we een duidelijke opleving met 4 goals op rij (27-17), maar de slotfase was weer voor de thuisclub.

Met de 11-9 negatieve score in de 2e rondgang liet de ploeg van captain Mandy in ieder geval zien te willen en kunnen strijden tot het laatste fluitsignaal, met Sander in de rol van de laatst scorende Trigonspeler op overgangsklasseniveau.

Pam (4), Sander (3), Mandy (2), Anneroos (2), Janwillem (2), Ferry (2) en Joep (2) scoorden.

En zo werd het een slotdag met 2 gezichten. Eén team naar onder en twee naar boven. De eerste 3 teams in de eerste klasse! Het positieve daaraan is, dat 1 en 2 nu vermoedelijk dezelfde tegenstanders zullen ontmoeten. Maar dat is vooruitkijken.

Eerst maar naar het veld. Meteen komend weekeinde al.

Wim van Vliet