“De sfeer zat er goed in”, constateerde Niek na afloop van de eerste veldwedstrijd in 2022. Begrijpelijk want zijn ploeg won in Rijswijk niet alleen van runner-up Refleks, maar ook nog met liefst 7 punten verschil. Beide feiten waren amper een week na de afsluitende play-off wedstrijd in de zaal niet echt voor mogelijk gehouden. Zeker als je bedenkt dat bij het eerste Danya, Ferry en Tim (toch personen die een goaltje kunnen meepikken) ontbraken.

Mees (een van de vervangers van genoemde heren) had nauwelijks aanpassingsproblemen en zette meteen de toon met zijn 2 openingsgoals. Mees was ook de maker van het laatste doelpunt van Trigon en kon terugzien op een goede partij. Trigon startte voortvarend met de 0-3 voorsprong, maar thuisclub Refleks (in de zaal eerste klasse niet imponerend) kwam langszij met 3 goals op rij, wisselde maar liefst 7x in de eerste 20 minuten, maar zonder echt resultaat. Het was dan ook het enige effectieve wapenfeit van de thuisclub. Goals van Pam en Mandy zorgden voor de nieuwe Trigon voorsprong, die alleen nog bij 4-5 even in gevaar kwam.

“Er werd goed in de opdracht gespeeld en rekening gehouden met de sterke wind. Alleen een schotpoging met een zekere rebound, waardoor we veel konden herhalen”, stelde Niek tevreden vast. En dat betaalde zich uit in de 5-10 ruststand.

We bleven na rust de overheersende ploeg, verdedigden goed (slechts 4 tegengoals) en scoorden zelf een stuk gemakkelijker dan de Rijswijkers. Mandy en JW lieten zich in dat onderdeel even zien en mede door hun 4 goals na de hervatting konden wij de wedstrijd ontspannen uitspelen.

De 9-16 winst betekent meteen dat we met nog 5 wedstrijden te gaan niet meer naar beneden hoeven te kijken, de voorsprong op nr 4 (Refleks) verdubbelen en met ONDO nog steeds de tweede plaats in 1E innemen. Drie punten achter op ALO, dat in de zaal met 0 uit 6 geen beste indruk heeft achtergelaten, maar zaterdag wel won van Swift(A).

Doelpunten van Mandy (4), Janwillem (4), Mees (3), Pam (2), Sander (2) en Rosanne.

Het gehavende tweede verloor met 16-10 van het tweede van Refleks, dat met slechts 1 verliespunt afstevent op het kampioenschap.

Wim van Vliet