Na de laatste (play-off) zaalwedstrijd meteen een heuse competitie veldwedstrijd, dan weer 2 weken niks, maar nu gaan we echt beginnen met het restant van het veldseizoen, dat daardoor pas eindigt medio juni, wel van dit jaar!

Het eerste won 3 weken geleden toch wel verrassend – gelet op de afwezigen – met duidelijke cijfers van Refleks (9-16) en speelde zich daarmee eigenlijk direct in de fase waarin niet meer naar beneden gekeken hoeft te worden. “Lekker ontspannen uitballen die competitie”, zou je denken maar “het eerste gaat zo lang er kansen zijn voor de titel”, zegt Niek met de toevoeging dat “de kansen niet groot zijn maar ook voor kleine kansen moet je gaan”.

Duidelijke taal, maar Niek zal het wederom voorlopig zonder aan de enkel geblesseerde Danya en Tim moeten doen en ook zonder good-old Ferry, die na de zaal wat stoom wilde afblazen. Of Fer nog terugkeert is nog maar de vraag. Lichtpuntje in deze is dat Janke Nies op de weg terug is en dat de handblessure van Robin ook verleden tijd is. Beiden zijn inzetbaar zaterdag.

Het eerste bewees een paar weken terug in Rijswijk evenwel, dat het ook zonder de absenten een prima pot op het kunstgras kon afleveren. Of dat een garantie is voor meer succes is maar de vraag, want om de eerste 2 teams kwalitatief op sterkte te laten aantreden tegen Movado geeft weer het nodige puzzelwerk voor de TC.

Het Dordtse Movado (ontstaan in 2001 uit ODO, Blauw Wit’51 en De Zwervers) won de laatste wedstrijd met gemak van hekkensluiter Korbis en staat 5 punten onder ons. Winst van Trigon zou leuk zijn, want volgende week komt koploper ALO naar het terrein aan de Zoeterwoudsesingel.
Maar het belang van onze club ligt echter meer bij de handhaving van het tweede, dat liefst zo snel mogelijk de 2 punten wil binnenhalen die daarvoor nodig zijn.

Het programma voor zaterdag luidt:

12.30 uur Sporting Trigon B1 – Fluks B1
14.00 uur Sporting Trigon 2 – Movado 2
15.30 uur Sporting Trigon 1 – Movado 1. Scheidsrechter Jos van Putten

Wim van Vliet