Het was ouderwets druk op ons veld aan de Cronesteinkade. Niet zo vreemd gelet op de fraaie weersomstandigheden en het feit dat het gehavende Eerste zich nog steeds bevindt in de top van de eerste klasse. De ploeg van trainer/coach Niek won opnieuw, ditmaal was de Dordtse fusieclub Movado het slachtoffer van de frisse dadendrang van de gewijzigde ploeg. “We hadden het wel lastig maar waren wel de gehele wedstrijd de bovenliggende partij”, vond Niek. Dat bleek ook wel uit de score. We keken geen enkele keer tegen een achterstand aan, maar verspeelden wel regelmatig een voorsprong van 2 punten. Bij het omkeren van speelhelft was alles weer in balans: 8-8.
Het bleef erna gelijk op gaan, omdat “we nog teveel onnodige goals tegen kregen” vond Niek. “Dat had ook wel een beetje met het chaotische en fysieke spel van de tegenstander te maken” legde de hij na afloop uit. “Onze aanvallen hadden beter uitgespeeld moeten worden, maar daar gaan we de komende tijd aan werken”, zei de verheugde coach vervolgens. Verdedigend hadden we onze zaakjes goed voor elkaar en met veel strijdlust lukte het in de slotfase om de bezoekers op een grotere achterstand te zetten en daarmee de winst veilig te stellen. 14-11

Doelpunten: Mandy (5), Janwillem (4), Anneroos (2), Pam (2) en Sander.
ALO-ONDO eindigde in een nipte zege (14-15) voor ONDO, waardoor we nu met de ploeg uit ’s-Gravenzande nog steeds op de tweede plaats staan, maar nu nog maar met 1 punt achter koploper ALO. En die ploeg komt zaterdag a.s. naar Leiden.
Het tweede met veel inbreng van 3 en 4 haalde met overtuiging de twee punten binnen die nodig waren om niet meer naar beneden hoeven te kijken.

Wim van Vliet